El trabajo mata!!!




Suntem avertizati peste tot cum ca tigarile ne ucid incet incet , cum trebuie sa consuman cu moderatie sare,grasimi si nu mai stiu ce si cum trebuie sa nu depasim limita in ceea ce priveste taria.
Dar pana acum nu ne-a avertizat nimeni,niciodata,nici la scoala,facultate sau de catre parinti ca munca ucide.De fapt pentru asta ne pregatim inca din clasa I pana la terminarea studiilor.Ne pregatim sa fim ucisi .Nu ne dam seama ca munca este cel mai periculos viciu inventat de omul modern.Pentru a va documenta cine a fost idiotul care a inventat munca de zi cu zi pe care o practicam va recomand Ghidul Lenesului.Carte pe care am avut deosebita placere sa o citesc anul trecut si care am urmat-o ad literam in ultimele 9 luni.
Nu o sa vedem niciodata un afis la intrarea in birou pe care sa fie scris cu litere de o schioapa:Munciti cu moderatie.Munca poate ucide.Nicidecum.Suntem obligati zi de zi sa muncim pana la epuizare,fizica sau psihica.Ni se dau noi sarcini in plus zi de zi.Mai pleaca cineva de la firma preluam munca colegului fericit scapat cu viata.Mai pleaca un alt coleg...daca ai fost in stare sa faci munca a doua persoane de ce nu ai fi in stare sa faci munca a 3 persoane?!
Dar cine e de vina pentru toate acestea?In afara de dorinta de a castiga bani,de idiotul care a inventat munca si de sefii??NOI.
In primul rand noi pentru ca acceptam......da noi suntem vinovati pentru ca ne lasam calcati in picioare..
Imi propusesem sa traiesc pana la 97 de ani.Dar anul acesta de pauza probabil imi va prelungi viata pana la 102.1 ani de pauza egal 5 ani de viata in plus.
Anul trecut pe vremea acesta primisem de la E&Y o cerere privind inchirierea unui autocar pentru o zi.Am luat-o si rezolvat-o ca pe oricare alta cerere.
Anul trecut pe vremea aceasta o persoana a murit.De prea multa munc.Stres.Si multe altele.Numele ei era.....Raluca Stroescu.Va mai amintiti?
Autorcatul era pentru colegii ei care urmau sa se duca la inmormantare.Sincer nu pot sa descriu sentimentul care m-a cuprins in momentul in care am aflat acel lucru.In primul rand ura fata de compania pentru care Raluca si-a dat viata.Ura pentru ca in continuare compania dadea semne de snobism.Inchirierea unui autocar ca sa se duca cati mai multi colegi la inmormantare.Sa dam dovada de unitate.Defapt cred ca orice corporatie ar fi facut.De ochii lumii.
Pentru celelalte sentimente inca nu s-au inventat cuvinte..

Asa ca daca viitoare cand incepeti munca, ganditi-va la viata voastra nu cum sa ii faceti pe plac sefului.Si daca va mai prind dupa ora 5/6 la munca o sa aveti de a face cu mine..Eu sunt la o bere mereu dupa ora 5...

Comments

Popular Posts