06 May 2010

Solutia

De fapt cred ca sunt doua. Prima , care este cea mai la indemana, se refera la oprirea oricarui contact cu mediu online si media. De ce trebuie sa ne facem griji de economia mondiala, de scaderea salariilor, de foametea de pe glob, de manifestarile grecilor si de toate lucrurile negative ce se intampla in jurul nostru. Traim vremuri istorice. Traim istoria. Chiar imi face placere sa cred ca am trait in vremuri istorice.

Acu putem inchide lejer televizorul si internetul si sa ne traim viata fara sa fim la curent cu ce sa intampla in jurul nostru.

Si ajungem la cea de-a doua solutie. Putin mai scumpa. Dar de durata. Si cu rezultate mult mai bune. Caldura. Baie calda in fiecare dimineata. Suc de ananas.
Maine dimineata cand aceasta fetita se va scula si se va duce cu mamica ei sa vanda pestii si calamarii prinsi ziua trecuta comerciantilor o sa aiba o fata trista ca au cazut bursele iara? Ca au murit oameni nevinovati in Grecia? Praful din oras? Poluarea din golful Mexic?

In niciun caz. Va avea acelasi zambet. Pentru ca nu stie nimic din cele enumerate sus. Si nici nu o sa stie in viata asta. Nu o sa ii pese.

Dar zambetul va fi acolo. Zi de zi.

8 comments:

 1. Anonymous5/15/2010

  Foarte interesant articol.
  Am citit in blogul dumneavoastra ca ati fost in Barcelona.
  Saptamana viitoare plec in concediu si voi vizita Barcelona.
  Ce obiective imi recomandati sa vizitez in Barcelona?

  ReplyDelete
 2. Multumesc de comentariu. Nu stiu daca ati citit acest post despre Barcelona: http://sorinvlaicu.blogspot.com/2007/11/ghid-turistic-barcelona.html.

  Sorin

  ReplyDelete
 3. Anonymous5/17/2010

  Va multumesc pentru link!
  Voi incerca sa vizitez cat mai multe muzee din Barcelona.

  Andrei

  ReplyDelete
 4. Sorine … eu inteleg ce ai vrut tu sa spui. Insa sper ca lumea sa NU creada acum ca promovezi ignoranta.
  Sa ajungem ca'n romanul 1984:
  "IGNORANTA ESTE PUTERE!"

  ReplyDelete
 5. @Simon: Eu nu promovez ignoranta. Promovez in schimb: ANARHIA!!:)

  ReplyDelete
 6. Anonymous7/02/2010

  Salut Sorin,

  Sunt in cautari febrile pentru un avion catre asia cat mai redus. Pana acum am gasit ceva in jurul a 800 cu plecare in decembrie. Imi poti da cateva sfaturi cum ai cautat sau macar cu ce ai zburat tu si cat te-a costat?

  ReplyDelete
 7. Scuze de intarziere..dar in concediu mai greu accesez netul. Lasa-mi te rog intr-un coment adresa ta de email..

  Sorin

  ReplyDelete