5 ani

De sculat dimineata. Ce-i drept nu in fiecare zi. De stres. Ce-i drept nu in fieacare luna. Noroc cu pauzele. Lungi si dese. Bineinteles cheia marilor succese. De pranzuri irosite. De viata. De ce nu? De somnuri de frumuste. Asta am mai spus. Pai daca somnul e important pentru mine?

Saptamana trecuta am implinit 5 anisori in acest mediu minunat numit campul muncii.Eu o denumesc sclavie moderna dar zic sa nu fiu atat de dur.

Bineinteles cand se implineste o cifra rotunda incep si gandurile sa apara. Bineinteles ca alea negative ca alea pozitive nu prea au cum sa iasa la iveala din cauza celor negativ. Am facut facultatea care trebuia? Am luat deciziile potrivite? Am ales traiectoria dorita? Am job-ul ideal. Tocmai ce am tras un zambet maret. Job-ul ideal nu exista. Slujba ideala e sa te scoli dimineata si sa intrii direct in ocean. Si sa stai intr-un hamac cu un shake de ananas. Si sa mananci clatite. Nu mai cautati sluba ideala pentru ca nu exista. Castig cat merit? Iar m-a apucat rasul. Si nu ma uit la vreun serial de comedie. Doar ascult muzica.

5 ani. Sa fi trecut ei cu folos? Sau doar au trecut. Sper ca nu. Ca oricum mai urmeaza inca 40. Ma uit la cifra 40 si am deja ochii cat cepele. Cele de apa buzoine. Mari si rosii. Inca 40 de ani? M-am oprit din scris cateva secunde pentru ca nu mai stiam ce sa scriu. M-am blocat. Poate ar fi bine sa fac o pauza. De 40 de ani. Cu un shake langa mine.

Cel mai mult in acest 5 ani de zile mi-a placut....voi ce spuneti? Care din cele 3 job-uri? Raspunsul e : pauzele. Pauzele intre job-uri sunt absolut o intoarcere la realitate. E asa de placut sa vezi lumea care exista intre 10 si 18. O lume pe care o crezi disparuta. O lume pe care nu o cunosti. O lume pe care o ignori. Insa e lumea adevarata.

Ne inselam amarnic cand spunem ca exita viata dupa munca. Dupa munca nu exista decat pensionare. Sincer nu am de cand sa ma pensionez aproape de final. De finalul vietii. Vreau sa traiesc in lumea adevarata. E greu. Dar nu imposibil.

Hai ca se face tarziu si trebuie odihna. Maine incepe iar o zi pierduta. Din viata.....

Comments

  1. cred ca avem nevoie de 10 ore de munca pe saptamana, un fel de rau necesar (da, e nevoie si de asta). restul, chiar daca mai muncesti in ele, sa fie de placere, creativitate si libertate. parerea mea :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts