Padinafest

Nicio iesire fara pic de aventura. Cred ca probabil voi inregistra acest slogan la OSIM. Dor de munte e mereu si nu am zis nu la ceva muzica, iesire in aer liber si probabil o tura pe munte. Sa incepem "episoadele"

Moreni vb Moroeni

In primul rand nu e prima data cand mi se intampla acest lucru. Sa incurc putin orasele. Mi s-a intampla si in drumul spre Asia cand in loc de Hatfied am ajuns in Husterfied. Povestioara aici.

Si am pornit la drum. Pe la 6 jumatate deja iesiti din prafuitul Bucuresti, in drum spre inverzitul Bucegi. Fara GPS e destul de usor sa te ratacesti la vreun sens giratoriu. Traseul nostru era Bucuresti-Targoviste-Moroeni-Sanatoriu-Padina conform unei variante de pe site-ul oficial al festivalului.

Insa nu aveam de unde sa stim ca Moreni si Moroeni sunt localitati diferite. Initial am crezut ca am scris gresit numele localitatii pe hartie. Insa nu a fost asta. Dupa o iesire de pe traseu de aproximativ 45 min ute, din nou eram pe drumul cel bun. Macar zona strabatuta a fost demenentiala - Pucioasa-Varfuri-Moroeni. Zona de dealuri, extrem de linistita si excelenta pentru o viitoare casuta. Macar nu am trecut degeaba prin zona.

Ultima parte a traseului a fost si mai interesanta. Drumul forestier Glot - satul acela celebru de tigani. Extrem de creapy pe inserate. Sa te fereasca Dumnezeu sa ramai fara benzica ca o sa ramai si fara chiloti.

Acu 8 ani cand am facut in sens invers drumul dinspre Padina-Bucuresti, intr-un camion descoperit, parca drumul era mai bun. S-a cam stricat intre timp si e destul de rau. Bineinteles ca mai era si alta varianta mai buna dar orientarea a lasat de in aceasta iesire.

Primul Ger

Si s-a facut 12. Dupa aproape 6 ore pe drum, Padinafest poate sa inceapa!! Deja incepuse si se cam terminasera concertele din acea seara - noroc ca cei de la Suie Paparude am cantat putintel mai mult si am reusit sa ma incalzesc. Am uitat sa va spun..era un frig! Nici vodka nu te incalzea. Fara chef de a cara lucurile in cort, s-a decis : prima noapte somn de voie in masina. Nu ca a fost o idee proasta - ar fi fost la fel de frig ca si in cort. Cel putin in masina se mai putea dadea drumul la caldura. Din cand in cand. Nu mai dormisem de mult in masina - de cand fusei in Retezat. Si nu prea imi era dor.

Fara pauza.

La munte nu te duci doar sa stai tolanit la soare si sa mananci mici. Poate pe la 45 de ani. Poate. Asa ca un traseul trebuia facut. Lipit de un grup format ad-hoc, hai in sus. Degeaba am slabit daca nu am facut si ceva miscare. Serile pierdute in pat incep sa isi spuna cuvantul. La prima panta mai abrupta deja a venit si prima pauza. Pauze care nu sunt deloc benefice pe munte. Constanta e tot ceea ce conteaza. Dupa 2 ore se vedeau si Babele. Din pacate nu erau blonde si in floarea varstei. Traseul de 2 ore cum scrie pe placuta - tot in 2 ore am terminat si eu. Decent. Daca se putea mai bine ? Probabil. Data viitoare.

Concertele.

Scopul principal a iesirii a fost concertele.

Din pacate nu am apucat sa ii vad pe Robin and the Backstabbers si Toulouse Lutrec. Nu i-am vazut niciodata live asa ca era perfect sa o fi facut acum. Data viitoare.

Suie Paparude - finalul prins. Placut si sarit. Incalzit putin.

Sambata insa nu am ratat decat finalul. Primii au urcat pe scena Paradox - niste adolesceni care probabil la anul vor da bacul. Vor avea viitor daca vor continua asa.

Stillborn - nu m-a dat pe spate. Nici macar blonda.

Travka - In sfarsit am reusit sa ii vad si eu live. Si nu am regratat drumul facut si noptile dormite prin frig.

Vita de vie - inceputul dezastruos. Finalul perfect. O trupa ce stie sa faca atmosfera.

Margineanu - nu mai puteam sta in picioare asa ca somn a fost sa fie.

Ce a meritat in excursia asta?

  • Placinta cu branza de la festival. Absolut dementiala. Vinul fiert la fel de bun.
  • Radio Plus Targoviste. De mult nu am mai ascultat un asemenea radio in Romania. Din pacate nu emit si online.
  • Zona Moroeni. Merita cumparat teren pe acolo.


Comments

  1. Hei, sa-ti fie de bine!
    Multam pentru Travka/Nopti in Lumini si pentru reportajul telefonic de la fata locului :)

    p.s. mai editeaza o tara textul, doar stii ca-s jandarm gramatical ;)

    ReplyDelete
  2. Stiu ca esti rechin "gramatical " dar e prea lung textul sa ma mai uit incao data pe el :))..

    Sa ne fie de bine:)

    ReplyDelete
  3. Anonymous3/20/2012

    stiai ca travka in rusa inseamna iarba... d'aia buna?
    Roxana

    ReplyDelete
  4. @Roxy - si acum spui, dupa ce am fost la Chisinau?!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts