DAFO-My life

Logic decizia luata fost luata de baza unei analize DAFO(SWOT) pe care am aplicat-o asupra vietii mele.Nimic nu este facut intamplare de mine.Fiecare lucru isi are un sens, o finalitate,indepartata sau apropriata.Si aceasta decizie are finalitatea ei.

Am ales sa fac o comparatie intre Barcelona si Bucuresti.Fiecare punct urmad a fi explicat.

Puncte Forte.

Transportul in comun.Cei drept aci Barcelona este superioara Bucurestiului in ceea ce priveste transportul in comun.In special metroul ,care face legatura foarte bine intre cartierele orasului la o frecventa de maxim 3 minute.Traficul la suprafata in orele de varf,in ceea ce priveste intrarea in oras,nu adauga un punct in plus transportului care este destul de lent.Dar niciodata nu am considerat un punct slab transportul din Bucuresti.

Masterul facut aci.Un punct tare in ceea ce ma priveste.

Clima.Fara comentari.Soare,soare si caldura.Cam tot timpul.

Salariu.Dublu fata de cel din Romania.

EU.


Puncte slabe

Locuinta..Aceiasi problemaa si in Barcelona.Lipsa apartamentelor si a constructiilor noi.Chiar daca se construieste inca nu este de ajuns.Iar marea majoritate tinerilor si a imigrantilor din Barcelona stau in chirie.Cam toata viata.Iar cei care nu platesc chirie,inchiriaza.Iar pretul unui apartament cu 2 camere intr-o zona decenta ajunge la 220.000 de Euro.Iar chiria este la 300-350/camera.Iar un apartament cu 2 camere este in general 700-800 Euro,la care se adauga plata utilitatilor.

Curatenia.Nu este la nivelul unui oras vestic sau macar la nivelul Madridului.

Catalana.Ca sa ai un job cat de cat okey catalata trebuie stiuta.Iar sa lucrezi in turism in Barcelona fara sa stii catalana este putin cam greu.Si nu prea am de gand sa o invat.

Actele.Din 2009 in principiu nu va mai fi nevoie de acte ca sa poti lucra.Insa in acest moment angajatorii nu vor sa se complice si sa angajeze o persoana fara actele in regula.

Prietenii.Problema e ca majoritatea colegilor de Master sunt din alte tari si se intorc la ei acasa.Iar cei care raman sunt prea putini.Ar mai fi sa zicem colegii de la munca,dar acestea vor fi doar colegi de munca.Asa ca o viata sociala ce tinde spre zero.Iar balantelelor le place o viata sociala decenta,normala.

Barcelona,cel mai scump oras din Spania.Oras de vizitat nu de locuit.

Oportunititati

Cresterea economiei in urmatorii 1-2 ani in Romania ceea ce duce si la aproprierea nivelului de trai dintre Romania si tarile din Vest.

Gasirea job-ului ideal dupa acest master (Online Marketing) , atat din punct de vedere salarial cat si din punct de vedere profesional.

Posibilitatea de reintoarcere oricand in Spania sau in alta tara.A doua oara este mereu mai usor.

Amenintari

Mutarea si impartirea unui apartament de fiecare data cu alta persoana.Cel putin pana la sfarsitul vietii.Ceea ce nu imi doresc.

Alegerile generale din Romania.Lucru ce ar putea schimba anumite aspecte in viata de zi cu zi.

Neobtinerea salariului dorit.

Concluzii

Strategia este destul de simpla in cazul meu si momentan o tin doar pentru mine.Ca si obiectivul principal.

Vom vedea in ce masura aceasta strategia propusa pe termen mediu si scurt ( 3-4 ani) va da roade.Si orcum o strategie se schimba in functie de amenintari si de oportunitatile ce apar de-alungul acestei perioade.

Dios me de suerte....

Comments

  1. Anonymous3/20/2008

    No, pai bine ca m-ai lasat sa citesc o gramada. Si finalul?? Episodul urmator???
    Balanta cam inclina spre Romanica :)

    ReplyDelete
  2. Pai cred ca asta e ultimul episod,dar din prima serie:)).Acum urmeaza faza operativa...
    Si continuarea depinde oricum de vrajitoare:))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts