Teambulding


Sau mai bine spus OUTDOOR TRAINING!!Ca pe la noi de obicei prin teambulding se intelege o mica iesire la munte sau mare,mancare ceva bautura si gata.Nu in toate cazurile.Dar in majoritatea activitatile lipsesc.Din lipsa unor firme specializate.Sunt cateva dar nu multe.
Bagajul se face de obicei cu 2 zile inainte dar de data asta m-am lasat pe ultimele ore.De fapt ultimele doua.Ca inainte am decis sa in scurtez parul.Pana aproape de zero.Si ce moment mi-am ales..frig si iar frig.Si putina zapada.Cel putin asa speram.
Scriu cu putina intarziere ca inca ma dor mainile, ca de fapt cam orice parte a corpului.Motivul?In randurile ce urmeaza...
Vineri cu o mica intarziere de 20 minute s-a pornit la drum.Catre Pirinei Catalani.Vremea de la plecare ,un vant taios ne dadea fiori.Daca la 200 de metri e asa cum o sa fie la 1400?Mai exact in statiune,satucul puteti sa ii spuneti cum vreti-Cerdanya.Aproape de Martinet.
In autobuz,cele doau mastere unite-cei de la Calidad si noi de la E-tourism si cu 3 profesori si o tipa de la firma care a organizat acest Outdoor.Sunt destul de mari si companiile cu care lucreaza sunt de pring rang.
Drumul mi-a amintit de anii de studenti,mai exact de momentul de plecare in practica.Bagaje,lume somnoroasa la prima ora diminetii dar cu zambatul pe fata.Cam aceiasi situatie si acum.Numai ora fu putin mai tarzie.
Drumul pana la destinatie a durat 2 ore si jumatate.Multe serpentine,multe tuneluri,peisaj mirific si zapada.In sfarsit zapada.
Ora 18.26.O mica pauza.Yupi!!Am atins zapada!Si am facut si un bulgare!!!Aproape imi dadeau lacrimile:)).De frig..nu de altceva.Un an fara sa ating zapada ar fi fost un an pierdut pentru mine..
Si s-a ajuns la hostel,Bruna pe numele lui.Un hostel de 250 de locuri.Extrem de bine dotat.De la camera de joaca pentru copii,la sala de conferinta,sala de activitati,un salon de recree cu un semineu minunta si adevarat.Ce fain e sa auzi trosnind lemnul in flacari.si 6 persoane in camera.
Dupa masa de seara a urmat un mic training in privinta actvitatilor ce urmau sa fie facute a doua zi.Urmata apoi de crearea celor 4 echipe ce urmau sa se infrunte a doua zi pe terenul de lupta.
Fiecare echipa si-a ales un nume,eu nimerind in echipa Los Espartanos:)).Dupa o mica reuniune a echipe in care s-a vorbim despre strategiile ce urmau a fi puse in aplicare a doua zi a alegerii obiectelor necesare s-a pornit spre distracie.Locatia.Un pic barulet bastinas.Unul sportiv dupa natura lui.Distracie.Muzica placuta.Cei drept numai spaniola.S-a dansat,s-a cantat si s-a baut.Timp de 2 ore.Ora unu jumatate ne-a prins inapoi la hostel.A doua ziua urma sa fie destul de grea asa ca un somn era necesar.
7.34.Auch..ce ora de sculare.Nici nu mai stiu de cand nu m-am mai sculat la o asemenea ora.Dar sincer dupa doar 5 ore dormite ma sinteam implinit in ceea ce priveste somnul.
Micul dejun a fost consistent,ca dee urma sa economisim multa energie.
Dupa alte 35 de minute printre serpentine s-a ajuns la locul de batalie.Statiunea de scki fond Aransa.Si s-a trecut la joc.Echipa a fost impartita in doua.Cu o seara inainte.Initial s-a crezut ca fiecare jumatate va face activitati diferite.Insa ne-am inselat.
Prima proba orientare.Prin padure.Prin zapada de 40 centrimentri in unele locuri.Cu urcari si coborari.Dar cele din urma mult mai putine.Obiectivul.Localizarea si gasirea celor 9 puncte avand la dispozitie o harta si o busola.Harta ,mi-am amintit sa o citesc.Pana la urma nu am facut degeaba cursul,de fapt seminarul de geomorfologie.Iar busola stiam sa o folosesc de la alta orinetare facuta acum vreo 4 ani in Iezer-Papusa.Insa nu s-a reusit atingerea celor 9 puncte;doar 7 dintre ele.Si cu o intarziere de 10 minute fata de cele 40 minute in care trebuia parcurs traseul.
Deja eram mort.Noroc ca eram echipat corespunzator.Ghetele mele Columbia si pantalonii Wolf de munte mi-au fost de real ajutor.Legat de pantaloni,anul trecut pe vremea aceasta nu imi veneua nici sa ma omori,Acu imi sunt putin largi...
Dar oboseala de acum urma sa vina.Ca eram doar la inceput.Nici nu am rasuflat bine ca s-a trecut la a doua proba.Mersul pe coarda.Traseul ce trebuia facut de cat mai multe ori in 10 minute.Cu tot cu pusul echipamentului.Reusi sa il fac de 4 ori.Dar de abia mai respiram.
A urmat proba cu arcul.Putina relaxare si concentrare.Am nimerit de cateva ori cadranul.Se punea si mai bine.
Dupa care a venit proba intitula "Bomba".In ce consta.Un dreptunghi impartit in mai multe patratele mici.Dreptunghi ce trebuia parcurs de la un capat la altul.Cand dadeai peste o bomba trebuia sa o iei de la capat.Fu un dezastru pentru echipa noastra.Nici jumatate nu am reusit sa parcurgem.O stragetie proasta,de fapt lipsa unei strategii adecvate si lipsa de comunicare fu unul din motivele principale.
Urmatoare proba a constat in deplasarea unei galegi cu fundul in sus,pe care erau 5 mingi de tenis.Insa aceasta galeata era situata la semi-inaltime si legata cu 6 coarde.La capatul fiecarei corzi era o persoana legata la ochi.Persoana care primea instructiuni de la alta persoana.Stanga.Dreapta.Tinea coarda mai stranga.La randul ei aceasta persoana primea instructiuni de la un sef.Proba a fost facata impreuna cu alta echipa.Si aproape s-a reusit.Ne mai trebuia cateva secunda.Oricum am fost echipele care au fost cel mai aproape de a termina proba.
A urmta proba de multi ski.In ce a constat.Dou schiuri de lemn pe care de o parte de de alta erau cate doua persoana.Si trebuia sa ne deplasam pe aceste schiuri de la un punct la altulUltima parte a traseului urma sa fie facuta cu spatele.Si acum ma mai doare piciorul.Stanga.Dreapta.Coordonarea trebuia sa fie perfecta.Dar de multe ori iesea coarda de pe picior si pana cand cineva striga sa ne oprim..era prea tarziu.Oricum a fost una din cele mai haioase probe.Terminaram pe locul doi aci.
A urma proba intitulata paiasajul.O panza de paianjan a fost facuta.Si printre gaurele treuia sa trecem noi.Toata echipa.De fapt 2 echipe impreuna.Si daca se atingea o coarda tebuia sa se reia de la capat.Si o data trecut printr-o gaurica aceasta se inchidea.Si gaurele mari nu prea erau.Tactica si stragia si analizarea traselui si a coechipierilor a fost cheia reusitei.In timp record chiar.11 minute.10 persoane.Cum am trecut dint-o parte in alta.Carati si transportati " pe calea aerului " sa zic asa.
Si a urmat si ultima proba.Volei avand ca drept obiect de lupta o musana.Ups..alt cuvand nu imi vine acum in minte.Mingea era pusa pe aceasta musama mare si trebuia trecuta peste fileu.Distractiv.Si am si castigat aceasta proba.
Nici nu stiu cum au trecut cele 5 ore de competitie.Am si uitat ca era 8 martie,Ziua Femei.
Dupa acest efort bineinteles a urmat un pranz pe masura.Si anuntarea castigatorilor si analiza activitatilor.Sparatanii s-au clasat pe locul doi pana la urma.La orientare s-a pierdut cel mai mult.
Drumul spre Barcelona s-a facut in linisite.Toata lumea era atat de obosita inca nimeni nu prea a mai vorbit.
Concluzii..ce dor mi-a fost de munte..de activatile de acest timp,outdoor, de munca in echipa..si de zapada.Un outdoor super reusit..
Poza de alaturi,demonstreaza efortul depus de subsemnatul facut pentru echipa..si pentru spiritul competitional.Alte poze urmeaza sa fie puse pe diferite platforme 2.0.Dei ndata ce le voi primi de la colegi.Si probabil niste filmulete mai incolo pe youtube ca ne-au si filmat.
Sper ca nu v-am plictisit...

Comments

  1. Anonymous3/11/2008

    Super tare. Bravo voua ca ati facut asa ceva. Nu doar drumurile alea plictisitoare cu autocarul de stim-noi-cand...Bine ca te-ai distrat. Si ai vazut si tu cum e sa te scoli la 7 jumate :((

    Irina_engl

    ReplyDelete
  2. Nu au fost chiar asa de plictisitoare.Utile au fost.Numai daca ar fi inlclus si un outdoor training..ar fi fost chiar okye si la noi...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts