Cartofi

Mereu eram cu zambetul pe buze cand soferii din RATB puneau franta brusc iar babele sau persoanele care erau visatoare in autobuz si nu se tineau de bare tipai in gura mare.Da ce suntem noi cartofi!!
Dar ce sunt defapt cartofii.Avand leaganul civilizatiei in Chile si Ecuador acesti minunati au fost introdusi in Europa de catre spanioli.Au facut si spaniolii ceva bun.Momentan cartofii reprezinta una din cele mai populare legume.Anul 2008 este Anul International al Cartofului.
Pe cartofi in intalnim peste tot.De la french fries la fish&chips.Si noi ii luam in badjocora in RATB
Dupa cum bine stiti am ramas pe timp de vara in Calella sa am grija de cartofi.Scuze de turistii romani veniti la plaja si soare pe Costa Brava.Dar ca sa nu folosesc prea des cuvantul turisti am decis sa ii denumesc cartofi.Pe turistii romani.Dar nu in sensul folosit in RATB.
Saptamana trecuta a venit prima serie de cartofi.Marea majoritate erau de un soi nu prea bun si destui de vechi.Dar ne multumim cu ce avem.Am avut parte si de niste soiuri mai bune dar in numar limitat.
Mi-am batut capul cu cartofii batraiori explicandu-le de zeci de ori unde era locul de intalnire cu autocarul si chiar aratandu-le personal unde se afla.Dar cartofii nu intelegeau.Si sunau si tot nu intelegeau.Si rabdarea mea era pe sfarsit.Dar spre norocul meu cartofii stau decat 7 zile si am reusit sa ii duc pe toti acasa cei drept mai putin bronzati din cauza timpul extrem de nefavorabil din in prima saptamana.
Seria a 2 de cartofi a adus un soi oltenesc.Singura lor problema a fost ca intarziau extrem de mult.Parca nici unul nu avea ceas cu ei si era la ordinea zilei o intarziere de 10 minute.Cartofii astia oltenesti erau si destul de mancaciosi.Nici nu se sculau bine de la masa ca li se facea foame iara si intrebau cand va fi urmatoarea oprire.Insa cartofii oltenesti sunt foarte generosi si foarte de treaba.Ca si cartofiorii brasoveni sau timisoreni.Cei bucuresteni insa sunt prea capitalisti.Dar pot fi si specimene simpatice.
Fiecare grup are cateva cartofioare ce se pot manca atat la pranz si dimineata si merg cu orice,inclusi si orice de la keptchun la mustar si frisca.
Vor urma inca 14 portii de cartofi.Iar detalii vor fi cu siguranta din cele mai picante..

Comments

  1. Interesanta analogia cu cartofii, dar te-ai gandit ca daca cauta vreunul din turisti numele tau pe net, blogul asta e al doilea rezultat care apare? Si te trezesti cu vreun cartof ca arunca cu rosii in tine.

    ReplyDelete
  2. @Cristi:JAJAJA..Pai cartofii merg chiar bine cu o salata de rosii:).Pai ii astept sa comenteze.Si sa sti ca ma cautat unu de aci cand a fost in Spania.Dar atunci postul despre cartofi nu era scris:).Si nu dau nume dupa cume bine vezi.Doar soiuri...

    ReplyDelete
  3. Anonymous7/07/2008

    de cand cu cartofii iar scrii cu greseli. Ups.. am zis-o. Poti sa ma banezi :))

    ReplyDelete
  4. @Irina:Nu pot sa imi banez ce mai fidela cititoare.Ce vrei si tu acu,mi se trage de la cartofi:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts