Erori

Din cand in cand mai dau cate un sfat bun dar cu indicatiile pe strada stau foarte prost. Si totusi pentru o persoana care a facut ceva cursuri de orientare pe munte, un curs de geografie urbana si o facultate de geografie, orientarea in spatiu nu ar trebui sa fie o problema. Si acestea nu sunt singurele probleme. Est-ul cu vest-ul este mereu o problema la mine. Noroc cu Rusia. Si sa nu mai vorbim de stanga si dreapta. Insa niciodata nu m-am piedut intr-un oras. Mereu am avut un simt special pentru a descoperii un oras fara ajutorul unei harti. Revenim la indicatii. Nu cred ca vreti sa aveti parte de o indicatie pe strada de la mine. In ultimele 3 saptamani nu stiu cum s-a nimerit sa fiu acostat pe strada si sa dau indicatii.
Dimineata in drum spre birou, nici nu facusem jumatate de drum pana la metrou ca o persoana ma opreste si ma roaga sa ii zic unde este magazinul Gima. De abia trezit si nestiind pe ce lume ma afla incerc sa gasesc un raspuns in capusorul meu. Pai este dupa blocurile astea. Luati-o pe aci si ajungeti in 5 minute. Primesc un multumesc din inima si imi continui mersul melancolic in drum spre birou. Insa nici dupa cateva minutele imi dau seama ca am incurcat Gima cu Angst. Saraca femeie! Era intr-un cartier pe care nu il cunostea si eu am trimis-o exact in partea cealalta!!
Urmatorul caz. De data aceasta seara dupa o zi de munca in metrou la Unirii. Logic cine mai are mintea proaspata atat dimineata cat si seara. Un homeless la Unirii, cu carje, coboara agale pe scari. Vine incet spre mine. Ma si pregatesc sa ii zic ca nu am bani sa ii dau. Insa ma indreba de unde se ia metroul spre Erorii. Pentru cateva momenente am si uitat ca exista statia Eroii Revolutiei si ma gandesc la Eroilor. Ii zic ca trebuie sa urce din nou pe scari si sa o ia in cealalta directie. Imi spune ca un politist i-a spus ca de aci trebuie sa il ia. Ii zic ca politistul s-a inselat. Saracul s-a intors iar pe scari sa il intrebe din nou pe politist. Dupa ce am urcat in metrou mi-am dat seama ca iar facusem o gata.
Numarul trei. Tot o femeie. De data asta aproape de birou. Ma intreba unde este Ministerul Apararii. Stai putin si ma gandesc. Imi trec prin minte intamplarile anterioare si nu mai vreau sa o dau iar in bara. Reusesc sa ii dau cateva indicatii. Se vede ca nu e din Bucuresti. Oricum cred ca am condus-o pe drumul cel bun. Sper.
Deci daca din intamplare dati de mine pe strada si vreti vreo indicatie am rugamintea de a ma evita. Sincer.

Comments

  1. Anonymous2/26/2009

    Sper ca ai trimis-o spre Marriott, da?

    ReplyDelete
  2. Anonymous2/26/2009

    eratostene in sec VI ien spunea ca : " geografia este stiinta care ne ajuta sa ne orientam in spatiu "

    asa ca...

    ReplyDelete
  3. @Mihai: Pai in sec VI ien orasele nu erau atat de complexe si cu N denumri ale strazilor:)).
    @Irina: Hmm..se pare ca am dat-o iara in bara. Nu stiu daca vroia exact la minister sau pe drumul ce duce la Academia Militara ca eu acolo am trimis-o:).

    ReplyDelete
  4. Anonymous2/28/2009

    Clar. Nu ai sughitat in ziua aia? Eu zic daca viitoare sa spui ca nu esti de pe aici.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts