Amalia

Stropii de ploaie rece ma facea sa merg repede si sa nu privesc decat in pamant. Treseul de intoarcere de la munca este acelasi zi de zi si cu siguranta l-as face cu ochii inchisi. Ridic ochii din cand in cand sa nu ma calce vreo masina. Nu am eu norocul asta. In fata mea un personaj in trening vobeste tare la telefon. Numele Amalia este rostit tare si de cateva ori. Dau sa trec pe langa dar cand ajung in dreptul lui lasa telefonul si imi adreseaza o intrebare. Doamne zic. Iar duc pe cineva in eroare. Insa destinatia ceruta, o statie de benzinarie, imi este cunoscuta si ii dau informatia de data aceasta corecta. Dau sa plec. Insa el merge in aceeasi directie cu mine chiar daca benzinarie este in partea acesta. Intinde mana si se prezenta. Cristi, impreuna cu numele de famile. Sorin, incantat de cunostinta, zic in mintea mea obosita si dornica de a ajunge cat mai repede acasa. Imi multumeste si incepe sa zica ca a ramas fara ulei la masina si ca cei de la service au uitat nu stiu ce valva sa puna si uiteasa s-a scurt tot uleiul. Si ca trebuie sa se duca la benzinarie si sa cumpere ulei ca apoi sa se duca la aeroport. Intre timp reia discutia cu Amalia la telefon. care este se pare la aeroport si il asteapta. Imi multumeste incao data iar eu dau sa maresc pasul pentru ca ploaie se intetise si nici umbrela nu aveam. Insa personajul, de altfel simpatic mai are o ultima rugaminte.
Nu ai cumva 20 de ron? Ma intreba. Nu am bani la mine iar cardul imi este sus in apartament. Si continua spunandu-mi ca imi poate lasa gaj carnetul de sofat. Ma eschivez zicandu-i ca nu am niciun ban la mine si plec. Nici nu plec de langa el, telefonul nici nu ii sunase si vorbea din nou cu Amalia. Probabil o persoana virtuala. Dupa cativa pasi privesc in urma si il vad langa alta persoana.
Acu nu stiu ce sa zic. Poate chiar avea nevoie de bani dar totusi inainte de a-l refuza mi-a trecut prin minte urmatoarele:

  • Amalia e deja la aeroport si tu nici macar nu ai plecat? Nu stia la ce ora e zborul?
  • Carnetul de condus putea sa fie un fals.
  • Cum sa conduci apoi masina pana la aeroport fara carnet?

Acu o-i fi io prost si am incredere in oameni si chestii de gentlemen agrement dar nici chiar asa.

Comments

  1. Ai intuit bine ce-ai scris tu acolo jos. Ciudata treaba...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts