Out in Paris

Parisul isi schimba complet fata pe timp de noapte. Hoardele de turisti americani se retarg incet incet spre camerele lor de hotel sau spre un MacDonalds deschis pana tarziu. Locul lor este luat de tineretul parizian plin de viata si de turistii tineri europeni cu chef de distractie si de bere frantuzeasca. Belgiana pardon ca berea frantuzeasca aproape ca nu exista prin pub-uri.
Fata de data trecuta cand am vazut Parisul doar ziua, de data aceasta il vazui doar noaptea. In unele nopti printre picaturile de ploaie care nici nu se auzea iar in unele seri sub un cer ce parea indragostit de orasul de sub el. Insa adevarata atmosfera a Parisului se gaseste departe de zonele turistice si stiute doar de parizieni. Prima seara la bere fu impreuna cu colegii de munca. Dupa o mica oprire intr-un bar aproape de Bursa si vreo 2 beri belgiene, seara a continuat in La Bloc. Un micut bar cochet intr-un cartier linistit. Ca si lumea din el. Muzica placuta in surdina si ceva barfe au incheiat o seara placuta. Noapte mai bine spus ca se facuse aproape 2.
Trecand pe langa baruri ma tot intrebam de ce prefera lumea sa stea afara, chiar daca ploua si chiar daca inauntru era aproape gol. In niciun bar din Paris nu se fumeaza inautru asa ca aproape toata lumea prefera sa stea afara. Seara a doua a inceput cu o cina intr-o restaurant cambogian impreuna cu un ex-membru de baza al clanului Partyzanii. Am incercat sa vad cum e mancarea cambogiana ca sa vad daca nu o sa mor de foame ... cel putin nu prin Asia. Si am ajuns la concluzia ca nu prea si ca o sa incercam cam toate specilitatile din piata de Insecte. Seara a continuat logic cu alta bere. De data aceasta intr-o zona studenteasca a Parisului. Aproape de statia de metrou Jussieu se afla o zona cu baruri, terase si fast-food-uri pentru toate gusturile si toate pline de studenti si studente. Strada unde se afla majoritatea barurilor faine se numeste Mouffetard. Plina de viata in special dupa ora 9 si pana la 2 ca de obicei la aceata ora barurile sunt obligate sa inchida. Ceea ce e ciudat e ca hainele nu imi mai miros a fum de tigara dupa ce ies dintr-un bar.

Si ca a inceput sa imi placa viata de noapte din Paris....

Comments

Popular Posts