Povestioare din Paris

Aceasta saptamana o sa fie dedicata intru totul Parisului. Uite ca dupa nici 2 ani de zile revin in acest micut orasel. Inca nu am reusit sa il simt ca acu 2 ani de zile. De fapt de data aceasta o sa il vad numai noapte. Daca trecuta l-am vazut numai ziua. Dar revin mai tarziu cu simtirea. In zilele ce o sa urmeze.

Incepem insa cu mici povestioare despre prea iubitii francezi.

MAINTENANCE.

Aeroportul Charles de Gaulle. Paris. Multa lume. Nebunie. Aeroport foarte prost facut iara totul pare pe dos. Cozi la biletele RER. Doua aparate unul langa altul din care unul nu mergea. Chiar pe el scria destul de mare in limba engleza : "MAINTENANCE". Francezul doar s-a nascut francez si de ce sa invete el limba engleza. Baga cardul. Incerca o data, de 2 ori. Chiar si a treia oara. Nimic. Deja automatul ii luase banii si acu ramasese si fara. Da sa plece si vine un angajat care ii arata frumos semnul. Injura de parca el nu avea nicio vina ca nu intelesese ca ala era stricat.
Nici nu trece un minut si vine alt frantuzoi. Asta incerca doar o data si pleaca. Logic nu se putea sa nu vina si o frantuzoiaca. Asta incerca si ea de vreo 3 ori fara succes. Fratilor!! Invatati si voi macar la nivel de baza engleza.

In graba.

Chiar daca nu iti da impresia, Parisul se misca. Si se misca destul de repede. Masinile merg anormal de incet si de aceea probabil nu iti dai seama. Dar oamenii sunt cei care fac orasul sa nu stea pe loc. Dupa ora noua supermarketul este plin. Mai ceva ca in Cora de anul noi. Si cum oamenii nu au timp fac totul in graba. Nici carucior nu isi mai iau. Totul in cele doua manute. Macanre, fructe, crema de fata si ceva bautura. Si gata cumparaturile. Nu ca la noi unde iti petrece jumatate de zi in supermarket.
Curatenie in aceste magazine? Da de unde..oamenii ca sa mai recupereze ceva timp mananca inca din magazin. Nici vorba de o tanti care sa dea cu pamatuful pe jos. Mizerie crunta ce mai.
La case aveam de aceasta data indience. In Barcelona erau din America de Sud ca indienii aveau deja magazinele lor pe Rambla.

Pe maine.

Comments

Popular Posts