Vrajitoarea taximetrista

Dupa o mica petrecere in El Comandate se facu tarziu si un batranel ca mine dupa ora 2 numai rezista atat de bine ca la 21 de ani.Insa cu greu gasesti un taxi disponibil la aceasta ora.Si pe deasupra am doar un singur numar de telefon de la o companie de taxi.Ce vreti.Mereu am fost fidel unei singure marci de orice produs.
Si cum in place sa fac plimbari pe jos inca una in plus Pana la Universitate nu e mult de mers.Asa ca o mica plimbare noctura,in cautarea unui taxi,nu strica.Mosilor nimic.Armeneasca nimic.Rosseti.In sfarsit putin noroc.Ca de obicei ma urc in fata.Nici de data aceasta nu am facut exceptie.Supriza.O tanti taximetristra la volan.Destul de voluminoasa.
Oricum chef de vorba nu am avut niciodata cand ma aflu in taxi.Dar dupa ceva beri parca ai chef de vorba mai mult.
Si nici nu stiu cum s-a ajuns la discutia despre carne de soferi si examenul de obtinere a acestuia..Al patrulea de fapt care urma sa il am saptamana care urma.

-Stai linistit,de data asta vei lua sigur examenul- zice taximetrista
-Sper-zic eu putin neincrezator atat in vorbele ei cat si in puterea mea de a retine semnele alea idoate.
-Eu sunt si vrajotoare-imi zice.Asa ca iti spun sigur ca il vei lua de data asta
-In gandul meu.Se pare ca nu ai fost o ghicitoarea prea convingatoare de ai ajuns sa fi taximetrista.
-Da,vom vedea ce va fi.Oricum va fi ultima data cand il voi da ca apoi nu o sa mai am cum sa voi pleca in Barcelona sa fac un master.

Si se parea ca aceasta a fost sfarsitul discutie.Inca putin si eram alaturi de Mos Ene.Dau sa platesc.Si in timp ce intindeam banii,simt cum incheietura mainii este atinsa de taximetrista.No asta imi mai trebuia acum inainte de plecare.Sa fiu sechestrat..Ma si imaginam la marginea unei paduri cerand indurare.

-Stau un pic sa iti ghicesc viitoru.Gratis
-Pai nu prea doresc si nu prea am incredere in asa ceva.
-Acu stai.
-O sa iei carnetul de soferi...
-O sa te realizezi in Spania..
-O sa gasesti pe cineva in Spania si te vei insura acolo.
Si o ultima chestie legata de un eveniment din trecut care insa nu s-a intamplat insa acum depinde cum este privit acel lucru.

Sa le luam pe rand.Examenul nu l-am luat nici a 4 oara.Cine stie poate peste 3-4 ani si atunci se va indeplini si aceasta previziune.
Realizarea.Pai depinde cum privim lucrurile.Daca Masterul poate fi considerat o realizare atunci a avut dreptate.Daca se referea la gasirea unui job si a continuarii existentei mele pe taram catalan s-a cam inselat.
Insuratul.Sau cireasa de pe tort.Sanse inca mai sunt cei drept pana in vara asa ca niciodata sa nu zic hop pana nu treci cardul cum spune un vechi proverb romanesc.

Va avea sau nu dreptate vrajitorea?

Eu nu prea cred deoarece nu i-am acordat prea multe sanse.

Comments

  1. Anonymous3/18/2008

    Eu cred ca tu de fapt ai visat. Sau te-ai uitat la prea multe filme.
    Asta tot nu explica de ce intorci la Romanica si nu ramai acolo.

    Irina_engl

    ReplyDelete
  2. Stai ca nu am inteles partea cu visatul.Te referi la intamplare??Da,mi-as fi dorit sa fi visat dar sa stii ca e pura realitate nu pura fantezie..
    Ai meyy un pic de rabdare ca daca ai citit bine in Prolog acesta e un pre post inaintea celor 3 care explica..Putintica rabdare..joi dimineata la cafea le ai...

    ReplyDelete
  3. Anonymous3/18/2008

    M-am gandit ca daca tot veneai de la party, poate ai adormit si ti-ai inchipuit diverse.
    Rabdare....hmm. Tocmai joi???

    ReplyDelete
  4. De fapt mieruri noapte pe la ora 2 ,ora Romaniei.
    Cam rar sa adorm in taxi.In metrou sau autobuz mi s-a mai intamplat dar in taxi nu.Sau poate mi-a facut vraji si totul este un vis....jajajaja

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts