El catalan

Pe langa cartofiori de treaba nimeresc in excursiile optionale facute si soferi de treaba.Sambata aceasta s-a nimerit sa fiu a doua sambata consecutiv cu catalanul Juan.56 de ani momentan aproape de pensionare.Urmatoarele 3 istorisiri intitulate pe rand :Familia,Tatiana si Mama & Fica vor reda omica parte din viata lui Joan.Puteam sa le scriu in posturi separate dar merita citite odata toate.

Familia

In timp ce cartofii fac poze la minunatiile Barcelona imi pierd timpul vorbind cu soferii sau citind in parcurile de pe langa monumente.Cum spuneam Joan este catalan.Este insurat si are 2 copii si 3 nepoti.In tinerete a avut de ales intre a lucra la o banca sau a fi sofer pe autocare.A ales a doua varianta.Pentru ca ii placea sa conduca si sa nu stea inchis intr-un birou.3 colegi de generatie au ales sa lucreze in banca.Maicasa i-a spus ca va regreta decizia luata.Momentan acestiua au iesit de mult la pensie si au iesit cu o pensie pe care Joan nu o va avea.Se pare ca mamele trebuiesc ascultate.Dar o lasam pe alta viata:).Bineinteles parintii isi doresc cei mai bun pentru copiii lor.Lucru valabil si pentru Juan.Fica a ajuns sa fie directoare economica la 2 scoli din Calella.Fiul nu a urmat calea dorita.Finantat pana la 27 de ani ,ani pana cand a studiat inclusiv in Germania si nelucrand deloc s-a apucat de munca.Intr-un birou..Programator.Insa precum tatal nu i-a placut munca de birou.Si a decis sa fie deasemenea sofer.Fara stirea tatalui timp de 1 an de zi a reusit sa obtine toate categoriile de sofat.Chiar mai multe decat taicasu.
Bineinteles nu i-a cazut deloc bine aceasta decizie.Timp de aproximativ un an de zile tatal si fiul nu au vorbit deloc.Cu greu Joan a acceptat decizia filui.Chiar daca castigul este pe masura muncii tatal isi dorea un domn cu cravata drept fiu.Nu un sofer precum el.Deciziile mici influenteaza totul pe termen lung.Si ne vom da seama doar pe final de acest lucru.

Tatiana

Joan est insurat de peste 30 de ani.Timp in care nu si-a inselat niciodata sotia sotia.Chiar daca este sofer pe autocare pline de turiste voluptoase.Pana intr-o zi.Cand a intalnit-o pe Tatiana.Sau Tatiana l-a intalnit pe el.La prima intalnirea el avea 50,ea cel mult 22.Ea o turista ce facea un circuit prin Spania-Portugalia-Franta.Primul intalnire nu s-a soldat cu nimic notabil.Ea o turista obisnuita.El un sofer normal.
Anul urmator s-a nimerit ca el sa fie sofer tot pe grupul in care se afla ea.Cunoscandu-se de anul trecut au schimbat doar cateva vorbe.Si a mai trecut un an.
Pe aeroport din Barcelona s-au intalnit in al 3 an ,consecutiv.In timp ce se pregatea sa ridice o valiza cineva l-a atins pe mana.Soarta.Tatiana.Pustoica rusa.De data acesta fusese trimisa in excurise de catre guvernul rus.Si iata-i din nou impreuna.
Tot soarta a facut ca autocarul sa fie lovit de o piatra si Joan sa se duca la un service sa il inlocuiasca.Normal ar fi lasat turistii la hotel,ar fi mancat si s-ar fi dus linisitit in camera lui.Piatra care a schimbat totul.
In drum spre camera lui , dupa ce s-a intors de la service a primit un sarut pe calea aerului de la Tatiana.
Nici el nu si-a imaginat ca o o rusoaica asa de frumoasa si tanara cum era Tatiana s-ar fi dat la el.Si totusi avea 50 si ceva de ani.A considerat sarutul virtual ca pe un semn.S-a dus repede in camera,a facut un dus si s-a aranjat.Cand a coborat in holul hotelului Tatiana deja facea 13-14.Il astepta.Va imaginati ce a urmat seara.
Relatia lor a durat timp de 6 ani de zile.Cu vizite ale Tatianei in Spania.Cand Joan a suferit un accident si a fost operat la umar,Tatiana a venit special de la Moscova pentru al vedea.
Relatia s-a intrerupt brusc dupa 6 ani de zile.Motivul.Copilul pe care Tatiana a reusit sa il faca cu catalanul nostru.Voit se pare.Ea isi dorea un copil cu un spaniol.In niciun caz cu un rus.Si din acel moment a dorit sa nu mai aiba niciun contact de orice fel cu Juan.Fiecare isi vede momentan de viata lui.El nu stia nici macar cu il cheama pe fiul lui.Si nici cum arata.Pentru ca rusoaica nu doreste acest lucru.Ea isi vede linistita de viata ei si are grija de copil.Isi trimit periodic flori si carti postale de ziua lor de nastere.Doar atat.


Mama & Fica.

Dupa cum spuneam in povestioara anterioara Joan nu si-a inselat niciodata nevasta pana cand a intalnit-o pe Tatiana.Din acel moment a inselat-o cam de 4-5 pe saptamana.Atat pe nevasta cat si pe Taniana.
De la aeroport de la sosirea grupurilor de rusi se facea un tot al celor mai dragute.Si se incerca atingerea tuturor din Top 5.Primul lucru facut era de mentionat la ce camera era cazat.Apoi nu era nevoie de mare lucru.Rusoicele ori se punea la prima usa de la autocar ori in fata autoaarului si se intelegea.Ori urcau direct in camera.
In una din serii s-a nimerit o mama hippie de 40 de ani si fica ei extrem extrem de frumoasa si dotata de la natura cu toate cele.Logic catalanul notru se tot uita dupa fica.Mama si-l dorea doar pentru ea.Si ii tot spunea ca fica este prea mica.Si ii trimitea semne cum ca ea ar fi cea interesata.
Paris.Excurisie de noapte.Mama ii cere catalanului sa aibe mare grija de geanta ei;motiv ca ar avea multi bani.Cum barbatii sunt curiosi din fire si vor sa afle ce se afla in posetele doamnelor s-a uitat.Si a cazut in plasa ei.La suprafata era un prezervativ.Joan a scris pe o foaie numarul camerei lui si a introdus biletelul langa prezervativ.Usa bineinteles a ramas deschisa in aceea seara.Si a urmat o seara de neuitat pentru el.
Seara urmatoare cioc cioc la usa.Curios.Seara trecuta intrase fara se bata la usa.Deschide.In fata usii erau mama si fica.Oauu.Cuvintele mamei au fost:Have fun ori enjoy sau spuneti-i cum vreti.Fica a fost la fel de buna ca si mama.
Peste cateva zile in timp ce facea o plimbare cu sotia sa in Calella din directia opusa veneau cele 2 personaje anterioare-Valentina si Julia pe numele lor.Catalanului i-a stat inima.Cele 2 i-au dat cate un pupic de fiecare obraz.Doar atat.El i le-a prezentat sotie ca fiind 2 turiste din grupul lui.Atat.Niste adevarate doamne aceste rusoice.


Concluzii:Rusoicele prefara barbatii mai invarsta si spanioli.Asa ca daca intalniti vreodata vreo rusoaica mintiti asupra varste incercati sa vorbiti spaniola.
Fratlor lasati limba engleza sau germana.Apucativa de invatat rusa si ca merita sa fi ghiz de limba rusa.Ca oricum englezoaicele si nemtoaicele nu se compara cu rusoaicele

Ps:plecasi la cursul de rusa...revin in octombrie:)

Comments

  1. Misto postul de azi. Imi place de Juan/Joan (n-am inteles care e de fapt numele). Sa-i spui "ola" din partea mea.

    ReplyDelete
  2. Anonymous7/06/2008

    Impresionanata povestea
    Mai putin partea cu rusoaicele moment in care mi-am dat seama ca e falsa - infloritura cu fiica e prea mult

    Restul e insa fain. Si chiar daca-mi spui ca e tot adevarat - ceea ce oricum n-o sa cred, mi se pare ca strica restul povestii
    Gabi

    ReplyDelete
  3. Anonymous7/07/2008

    Spania asta te-a facut mai creativ mai.
    primul post pe care l-am citit cuvant cu cuvant pana la sfarsit. I'm a bussy person, you know...si cu prea putina rabdare insa asta a fost chiar simpatic.

    Rox

    ReplyDelete
  4. @Cristi:E si Juan si Joan.Primul e in spanioala iar a doau denumire e in catalana.Imi veneau pe rand ambele variante si scriam pe care imi venea mai usor.O sa ii transmit salutari..
    @Gabi:DA.Iti spun ca totul e adevarat.Sincer nu avea nici un rost sa scorneasca povestirile.Si nu e genul de persoana care sa minta.
    Pai nu strica restul povestilor ca sunt independente una fata de alta.
    Si ai uitat ca mama e hippie.Asta spune tot.

    ReplyDelete
  5. @Rox:Nu e vorba ca am devenit mai creativ.Eram si inainte dar acu am mai mult timp liber si a iesit la suprafata latura creativa din mine.
    Urmatoarele 2 povestioare sunt si mai faine asa ca cand ai timp liber enjoy:)

    ReplyDelete
  6. Anonymous7/07/2008

    Hai ca e inflorita. E ca povestile pescaresti sau vanatoresti. In lipsa de vanat a bagat-o pe asta cu femeile. deh.. sofer :)
    Oricum, super postul. Cum zicea si Roxana, desti am rezervari gramada pe cap, l-am citit cap-coada pe nerasuflate.

    Astept povesti cu si despre turisti :)

    ReplyDelete
  7. @Irina:Nici macar o floricica nu este plantata in acest post.Dar vad ca doar fetele nu cred acest post.Doar baietii:))
    Mersi de compliment.O sa urmeze si posturi cu si despre turisti ori turiste.

    ReplyDelete
  8. Anonymous7/07/2008

    Mai, sunt povesti din filme diferite. Prima parte cu iubita si copilul etc am gasit-o deja in doua romane pana acum - cam siropoase ce-i drept. Ultima poveste e gen playboy asa, de asta zic ca nu se pupa

    Si oricum nu-l cred ;) Dar merita exploatat ca povestitor nenea
    Gabi

    ReplyDelete
  9. @Gabi:Pai filmele au fost inspirate din viata lui.No..eu il cred:))
    Si da mai are o povestioare cu o loterie.O public mai tarzior.

    ReplyDelete
  10. Anonymous7/08/2008

    WOW ce de comentarii!!!!
    un lucru vreau sa te intreb KIKILINA.... pe cand o povestioara (adevarata sau nu) in spaniola.

    ROX

    ReplyDelete
  11. @Roxy:Ma gandeam sa public si un post in spaniola dar nu stiu inca cand va fi.Nu o sa te dezamagesc:)

    ReplyDelete
  12. kiki....asta cred ca e cel mai tare. l-am citit pe nerasuflate,daca il incepi, te prinde si nu poti sa nu-l termini. da...fain. felicitari,kiki. te-am pupat

    ReplyDelete
  13. @Alina and all:dar mai respirati si voi ca astfel nu o sa mai scriu povesti care sa fie citite pe nerasuflate.Ca nu vreau sa va pierd:)

    ReplyDelete
  14. te iubim, oricum, kiki... ;-)

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. @Mircea..de ce ai sters comentariul?Oricum vroiam sa spun ca povestea cu Mama si FIica e preferata mea...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts