Rest

Intors pe meleaguri Bucuresteni am iesit doar de 2 ori intr-o saptamana la cumparaturi.Lucruri marunte.Cu siguranta nu am fost primul si nici nu voi fi ultimul care nu isi primeste restul in totalitate.Sau primeste restul in alte produse.Din cate stiu exista si o lege ce pedepseste acest lucru.
M-am cam reobisnuit cu toate de pe aci.Mai putin cu acest amanunt.Obisnuit timp de 10 luni sa primesc mereu,zi de zi rest de la cumparaturi pana la ultimul cent ma astept ca acest lucru sa fie si in Bucuresti.
Cum spuneam am fost doar de 2 ori la cumparaturi.Prima data la paine.In loc de 20 de bani ma aleg cu un pachetel de chibrituri.Intelegeam daca era dimineata si nu avea marunt dar era la 9 seara.
La farmacie.Produs ce costa 2,9 Ron.Astept restul.Vad cum deschide casa si se uita dupa o moneda.Una de 1 ban imi zic.Da de unde.Primesc rest 2 de 50 de bani si una de 1 leu.Dar nici urma de moneda de 1 ban.Farmancista si asa avea un aer sictirit.Si totusi eram pe punctul de ai cere banul meu.Cred ca din bun simt m-am oprit.Dar promit ca data viitoare nu ma mai opresc.Si daca nu va avea sa imi dea rest pana la ultimul ban voi returna produsul.

Comments

  1. Anonymous7/30/2008

    Trebuia de fapt una de 10 bani. dar ideea e acceasi. nu prea se mai deranjeaza sa dea restul doamnele. am intalnit eu una cinstita la Cora. Mi-a dat vreo 12 monezi :)) de 1 ban si de 5 bani. am zis pas. dar a fost corecta. de apreciat.

    ReplyDelete
  2. @Irina:M-am tot gandit cum e bine 1 ban sau 10 bani.Pana la urma am ales prima varianta.Pai ar trebui sa se deranjeze.Sincer am fost un pic socat cand am vazut ca nu imi da tot restul.Si in socul in care eram am uitat sa il cer.Data viitoare nu o sa se mai intample.

    ReplyDelete
  3. Fii atent ce promiti, s-ar putea sa trebuiasca sa te tii de cuvant.

    ReplyDelete
  4. @Cristi:Eu mereu ma tin de cuvant.Si data viitoare chiar nu ma las pana cand nu imi iau si ultimul banut:)

    ReplyDelete
  5. Anonymous10/30/2008

    Legea nr. 211/2008 prevede interzicerea platii restului catre consumator, sub orice alta forma decat acordarea acestuia in numerar. Pentru nerespectarea acestei obligatii, comerciantii vor fi sanctionati contraventional cu amenda cuprinsa intre 2000 de lei si 4000 de lei.

    Contraventiile vor fi constatate si sanctionate de catre organele de control abilitate ale primariilor, ale politiei si ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.

    In expunerea de motive a legii se arata ca , in ultima vreme, sunt tot mai frecvente cazurile in care acordarea de catre comerciant a restului cuvenit in cadrul operatiunilor de vanzare-cumparare catre consumator se face intr-o varietate de produse, obligand consumatorul sa le primeasca in schimbul valorii acestuia, valoare ce nu poate fi exprimata decat in bani.

    Legea nr. 211/2008 a fost adoptata de Camera deputatilor, in calitate de for decizional, si a fost promulgata de presedintele Romaniei, Traian Basescu, pe 23 octombrie.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts