Vesti bune

Acest post nu este un pamflet.


In sfarsit avem parte de vesti ceva mai bune. Inca nu am avut parte de cutremurul cel mare ca sa mai scapam de ceva mitocani si tarani din Bucuresti ci avem parte de ceva mai fain. Pandemie de gripa porcina.

Timpurile in care traim sunt de tot rahatul. Scuzati. Oamenii sunt de tot rahatul. Si vorbim de oamenii de pe intreaga planeta. De mii de ani doar ucidem. Oameni si iarasi oameni. In numele credintei, in numele lui Dumnezeu, in numele unor idei fixe, in numele a ce vreti voi. Distrugem tot ce este in jurul nostru. Consumam si nu producem nimic. Ne credem singuri pe aceste pamanturi si acest lucru ne da cica dreptul de a face orice. Suntem increzuti, lasi, idioti, complexati, ridicoli, indolenti si lista poate continua.

Suntem interesati doar de bani si sex. Si apoi inselam cu prima persoana care ne iese in cale. Mincinosi. Cica asa se numeste evolutie. Daca Darwin ar fi scris "Evolutia speciilor" in secolul 21 probabil ar fi ajuns sa scrie " Involutia speciilor".

Din 40 in 40 de ani cate un virus mai face curat printre noi. Gripa spaniola din 1918 a ucis doar 50 de milioane ( maxim 100 de milioane ) . Procentul de mortalitatea a fost de doar 2,5%. Si nu vorbim de intreaga populatie la data respectiva ci din totalul celor infestati. In acele vremuri din Nordul Spaniei pana in sudul aceleasi tari faceai cam 2-3 saptamani. Acum din Spania pana in Mexic se ajunge in doar 8 ore. Si virusul s-a deplasat destul de incet intre continente. Sa zicem ca in 1918 am fost norocosi. Insa ulciorul nu se duce de multe ori la apa.

Sa zicem ca procentul de mortalitate in cazul gripei porcine o sa fie cam tot pe acolo intre 2,5- 5%. Suntem peste 6 miliarde momentan . La o mica stranutare am ajunge dintr-un foc 300 milioane de morti. Totusi destul de putin la cate rele am facut pana acu si cate o sa mai facem. Insa gripa spaniola din 1918 chiar daca a ajuns si in zonele sarace si Africa sau Asia nu a facut la fel de multe victime ca in Europa sau America. A ajuns insa in India unde a facut dintr-o singura stranutare 12 milioane de morti. Si cum in 1918 nu existau avioane care sa ne transporte rapid de la un loc catre altul, logic ca nu s-a extins atat de mult si de rapid.

Din fericire traim in secolul 21. Asa ca odata ajunsa boala in tarile sarace numarul deceselor o sa fie dublu. Si nici nu punem la socoteala diversele mutatii ale virusului sau "imperecheri" cu alti virusei draguti. Deci vorbim de 600 de milioane de decese. Tot putin. Si trebuie sa tinem cont ca un eventul vaccin o sa dureze pana la 6 luni ca sa fie facut.

Eu zic sa o fie cam 2 miliarde de decese. De unde restul de 1,2 de miliarde? Simplu..un singur cuvant ANARHIE. Nimeni nu mai produce nimic- de parca am facut ceva util timp de sute de ani - asa ca nimeni nu va mai avea nimic de consumat : manacare,apa potabila si medicamente. Asa ca vom ajunge sa ne ucidem intre noi. Cum zicea..nu virusul o sa ucida mai mult ci tot noi o sa ne ucidem intre noi.

Viitorul suna bine nu? E fain sa traiesti istorie.



Comments

Popular Posts