Donare de lichide

Dupa experienta ratata de acum o luna de zile cand era multa lume la Medicina si nici timp de a dona nu era , in sfarsit am reusit sa donez sange iara. Dupa un an de zile. Dar nu e atat de usor pe cum pare.
In primul rand ora de sculare. Minim 7 ca sa mai ajungi si apoi in timp util la serviciu. . Logic intai trebuie sa verifici cate kilograme ai. Sub 50 si deja esti descalificat. Cu cele 73 ale mele ma incadrez perfect. Alcool nu trebuie baut cu 72 de ore inainte de donare. Cam greu in cazul meu. Cred ca anul acest an nu au trecut 48h fara sa nu beau minim o bere. Doua scuze. Deci cam greu cu cele 72h. Si nici nu vreau sa ma gandesc in ce stare se va scula pacientul caruia i-am donat sangele meu:D.
Dupa ce indeplinesti acest pas urmeaza urmatorul.Ajungerea la Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti ce e situat aproape de Victoriei. Si urmeaza asteptarea. 10 minute. 20 de minute .30 de minute . Sosesc alti donatori dupa tine si sunt strigati inaintea ta. 40 de minute. 50 de minute. O ora. Deja rabdarea e la limita. Ma duc sa intreb daca nu cumva mi s-a ratacit buletinul. Raspunsul vine ca nu si ca motivul de ce intarziei asa de mult e ca cei ce au donat deja au intaietate cand sunt chemati. Ok zic. Dupa alte 20 de minute sunt chemat. Cabinet 1. Cabinet 2. Cabinet 3. Cabinet 4. Dupa care te intorci la cabinet 2. Cabinet 5. Deja fisa e plina de stampile si stampilute. Au trecut aproape 2 ore si tot nu am reusit sa donez sange. In sfarsit si ultima camaruta. Cea de donare. Dupa aproape 3 ore. In 8 minute s-au si evaporat din corpul meu 410 ml de sange . Calitate superioara de vrancean get beget. Sper ca data viitoare sa dureze mai putin.

Pentru carcotasi. Nu am donat pentru urmtoarele:

1. Bonuri de masa in valoare de 30 ron. De fapt nici nu le-am mai luat ca ametisem destul de tare si nu prea mai puteam sa stau in picioare.
2. Abonament redus la metrou/RATB pe o luna.
3. O zi de concediu in plus:D.

Ci din voluntariat.

Comments

  1. Nobila activitate si laudabila pornire. In cautarea inspiratiei, unii artisti beau, altii fumeaza diverse, altii doneaza sange si se lasa prada ametelii creatiei, dand posteritatii adevarate pietre de temelii literare:

    "Dupa ce indeplinesti acest pas urmeaza urmatorul".

    Superb! Liceenii sfarsitului de secol XXI vor privi inapoi cu uimire, studiind in manualele lor operele complete ale celui ce va fi fost Vlaicu Sorin, supranumit "creionas".

    (Sorin, sper ca nu dai "approve" la commentul asta :)

    ReplyDelete
  2. @Cristi: Insemna ca eu sunt un artist complet ca le fac pe toate din ce ai enumerat tu:D
    Chiar suna bine Creionas de la Focsani nu? Sa ii dam si un aer interbelic.
    Nu am cum sa nu ii dau aprove ca e chiar demential ce ai scris tu:).

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts