Oameni naspa

Nu stiu de ce dar GRASANELE sunt cele mai naspa mamifere pe de planeta. Cele mai neprietenoase si ursuze. Si daca mai stau si pe scaun se cred dumnezeu... au se pare o senzatie de putere absoluta. Si din pacate nu sunt o specie pe cale de disparitie.
Uit foarte rar sa imi iau cu mine portofelul si cartela de metrou. De fapt cred ca azi a fost prima data in cei 8 ani de istorie prin Bucuresti. Dau sa cobor scarile de la metrou la Titan. Bag mana in buzunarul din spate dupa portofel. Ioc. Gol. Zacea probabil singurel si stingher acasa pe birou. Zic hai sa incerc sa intru fara ca si asa eram in putina intarziere la birou.

Ajung la caserie. In fata mea o grasanca sictirita. Ma adresez frumos si ii spun ca nu am nici bani, nici cartela si ca ambele sunt acasa. O rog frumos sa ma lase sa intru si fara cartela. Primesc un “nu” sec. O mai rog o data. Acelasi raspuns. Totusi nu dadea faliment Metrorex daca ma lasa sa trec.
Sa luam o situatie fictiva dar posibila: Daca mi se furau si portofelul si banii si trebuia sa ajung urgent intr-un loc? Si singura modalitate de a ajunge repede era cu metroul? Sper ca acea “GAZELA GRATIOASA” sa treaca prin asa ceva in curand!
Oare am uitat sa fim buni?

Comments

  1. Anonymous9/25/2009

    haha!!! bun bun

    ReplyDelete
  2. nu mai, n-au uitat sa fie buni, au MANCAT aceasta notiune. ce sa zic, sa le pice greu si sa faca o indigestie perpetua, zvarcolindu-se in chinuri pe buda!!! na, ca mi-a iesit primul blestem din viata mea. sper ca te-am facut sa zambesti :)

    ReplyDelete
  3. @Rodica:Si as mai adauga si sa ramana fara hartie igienica:D. Sincer a fost primul zambet intr-o zi de luni somnoroasa.

    ReplyDelete
  4. Si crezi ca daca era o femeie slaba si sictirita te-ar fi lasat sa treci? Nu inteleg ce e condamnabil in a nu te lasa sa treci fara cartela, grasana sau nu. Ar fi fost dragut din partea ei, intr-adevar, dar nu e reprobabil faptul ca nu te-a lasat. Cine esti tu sa-i ceri asta? Ce s-ar intampla daca i-ar lasa sa treaca pe toti care o roaga frumos? Faptul ca ai vorbit frumos sau ca timp de 8 ani ti-ai luat cartela mereu nu e o virtute, e doar un lucru normal. Cum ar fi fost, daca erai la scoala, si-ti invatai lectia in fiecare zi iar profesorul sa te asculte fix in singura zi din an in care nu ai invatat si meritai un 4 - l-ai fi rugat frumos sa-ti dea un 10 pentru ca esti baiat bun si inveti de obicei?

    In plus, poate ca asa operezi tu, iti alegi o alta casiera in fiecare zi, de la alta statie de metrou si o seduci sa te lase sa treci gratis. Uite ca de data asta nu ti-a mers.

    Prietene, gandeste-te de doua ori inainte sa arunci cuvinte nesabuite. Pe internet, totul se pastreaza pe vecie si cineva vegheaza. In iad e rezervat un locsor special si caldut pentru d-astia ca tine.

    ReplyDelete
  5. @Cristi: Sincer daca era cealalta casierita, care era si slaba dar si dragutica, m-ar fi lasat sa trec. Poate ca am exagerat un pic cu atacurile asupra persoanelor supraponderale. Dar doar un picut.
    Si cred ca esti un pic paranonic, trebuie sa o spun, ca daca crezi ca in fiecare zi imi aleg alta intrare de metrou ca sa intru gratis.
    Si da. Daca in liceu luam numai 10 la o materie si se intampla sa nu invat o singura data si ma prindea nu imi punea 4 ci ma ierta.
    Iar ultimele tale cuvinte m-au facut sa zambesc. "Pe internet, totul se pastreaza pe vecie si cineva vegheaza": chiar crezi?!!

    ReplyDelete
  6. Eu daca eram profesorul tau iti dadeam 4 fara sa stau la discutii. Degeaba inveti tot timpul daca acum cand vreau eu sa te ascult nu stii. Data urmatoare ai fi invatat mai cu ardoare si n-ai mai fi avut pretentia sa ti se dea gratis ceva.

    Era o gluma, nu vegheaza nimeni, dar nu se stie niciodata. Poate in cativa ani o sa devii credincios iar fraza asta o sa capete alte conotatii.

    ReplyDelete
  7. @Cristi: Ai fost foarte serios si destul de dur in tot mesajul asa ca nu aveam cum sa imi dau seama ca era o mica glumita...

    ReplyDelete
  8. Pai de la al doilea paragraf in jos era (asta daca nu cumva am nimerit-o cu seducatorul de metrou). Credeam ca locsorul caldut din iad e un indiciu suficient de clar. Pe de alta parte, dupa cum stii, in gluma se spune adevarul :) Te simti cu musca pe caciula? De ce ti-e frica? Ce ascunzi, Sorine?

    ReplyDelete
  9. Credeam ca mai e un pis si va certati :)) Eu cred ca te mai uiti si la fata omului, si apoi decizi cum sa te porti. In plus, daca tot esti sictirit asa de dimineata, atunci macar sa arati bine... stim cu totii ca de la o persoana atractiva, acceptam mai multe. Cand esti urat si mai ai si un caracter de doi bani, atunci meriti sa ti se "dedice" post-uri ca asta!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts