AB



Statisticile spun ca doar 3-5 % din populatia globului detine aceasta grupa de sange.In unele tari procentajul este chiar mai scazut.Eu am AB4.Dar persoanele ce au aceasta grupa de sange nu pot dona sange decat la cei cu AB. Dar insa primesc de la toate celelate grupe de sange..Asa ca chiar daca suntem putini nu prea avem importanta.Cel putin asa zice Mada.Cu care m-am certat un picut ieri pe aceasta tema.Ca nu are niciun rost sa ma intepe si ca daca as fi avut O (cum are ea ) as fi salvat oameni.Si daca au ras colegii de mine ca am facut acest gest.Din contra am fost singurul din grupa care a donat.Si Mada nu mai suntem la gradinita sa radem unii de alti.Suntem la un curs numit Master.Doar stii ca si tu esti la unu.Sau inca esti la gradinita???!
Cei cu grupa 0 pot da sange la toti si cei ce au acesta grupa sunt si cei mai numerosi.
De unde a pornit totul?..De la faptul ca intentionam sa ma duc sa donez sange.Doream de extrem de mult timp sa o fac numai ca din lipsa de timp nu am facut-o.Am vazut prin oras o caravana mobila unde poti dona;una a fost acum vreo luna in cartier dar a doua zi cand m-am dus nu mai era.
Numai ca saptamana trecut pe banca la facultate am gasit niste pliante care ne indemnau sa donam sange direct la facultate.
Zis si facut.Si cand in pun ceva in cap sa fac,nu ma las pana cand nu infaptuiesc acel lucru.

Stop.Dar din cate stiam eu vampirii nu doneaza sange;ci sug sangele nu?Cum se poate o asemenea blasfemie in lumea vampirilor?Colegii mei de vanatoare se rasucesc in cosgiugele lor acum..jajaja

Zis si facut.Dupa un mic chestionar inainte completat s-a trecut la treaba.Nu inaite de a ma urca pe cantar dorind sa verific daca cantarul de acasa este bun.Se pare ca nu.Acum nu stiu care arata bine dar sper ca cel de acasa,Ca arata mai multe kilograme.Acesta arata 65,cu tot de haine.Asa ca daca nu m-ati vazut de 2 ani sunt sanse sa nu ma mai recunoasteti.
11 minute a durat intreaga colectare a sangelelui meu.Sange pur de vrancean care va ajuta un catalan..jajaja.11 minute in schimbul unei vieti omenesti pe care o poti salva donand sange.Nu mi se pare mult sincer.Si o data la 2 luni voi dona ori de cate ori simt nevoia de a face un lucru bun si de a ajuta pe cineva necunoscut.
Revenind la mica cearta cu Mada care imi spunea ca nu are nici un sens sa donez sange deoarece grupa mea nu aporta cu mult.Raspunsul meu a venit astazi cand am donat.Fiecare donatie aporta extrem de mult.Da,sangele meu va ajunge doar la unul din cei 3-5% care au aceasta grupa.Daca nu as fi donat ar fi insemnat ca nu as fi ajutat pe nici unul din acei ce au aceasta grupa.

Din cate stiu in Romania nu se mai dau bonuri de masa sau alte facilitati daca donezi sange.Inainte exista persoane care o faceau doar pentru acele facilitati.Dar donau nu donau din propia lor initiativa ci intrumati de considerente.Ce am primit pentru donatia mea?Un mic carnetel si un pix.Sincer sunt foarte fericit pentru acel pix,dar revenim mai incolo la povestea cu pixurile.

Cu toti cred ca am primit urmatorul mesal pe mess :da-l mai departe te rog !un copil are nevoie de grupa de sange ab4.salvezi viata!constantin 0720468382 macar da-l mai departe Da, cel cu saracutul Danut sau cum il mai cheama; care are nevoie urgenta de sange AB.Mereu acelasi nume,mereu acelasi numar de telefon si mereu aceiai grupa de sange AB care poate primi de la orice.
Insa eu vad alt mesaj aci.Chiar daca mesajul nu este compus cum trebuie.Rolul acestui mesaj il vad in reamintirea ori de cate ori il primiti ca o data la 2 luni sau macar de 2 ori pe ani sa mergem sa salvam o viata.Nu pe a lui Danut care acu probabil a ajuns la varsta majoratului sau e pe cale sa se insoara.O viata .. o.persoana.

Ps:Mada puteam sa fiu mai dur dar din varii motive nu am putut.O sa intelegi de ce pe la inceputul lui iunie.Logic printr-un post...

Ps 2:Poza nu este in totalitate trucata si este facuta de Cristi.

Comments

  1. Sunt faimos acum... jajaja!

    ReplyDelete
  2. sorinache sa stii ca nu O(I) este cea mai raspandita grupa sangvina :P

    ReplyDelete
  3. In Romania nu.Aci ai dreptate.A(II) este grupa cea mai raspandita la noi.Dar la nivel mondial O (I) este cea mai raspandita grupa.Am luat in calcul cele mai reprezentative tari ( din linkul catre Winkepedia) iar procentajul mai ridicat este pestre Grupa O(I).

    Ps:JustMe?Adica...ca nu multa lume imi spune sorinche:)))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts