Antecamera

Nicioata nu prea am inteles de ce stomatologul te cheama la o anumita ora si mai stau cel putin 60 de minute pana cand iti vine randul. Cred ca folosesc aceleasi principii ca si hotelierii si companiile aeriene.Stiu ca anumite persoane vor renunta si se face overbooking. Timpul de asteptare poate fi umplut cu privitul la televizor sau cu ceva pagini de citit.Am ales a doua varianta pentru ca imi place enorm "Arta converstatie" si incerc sa o termin cat mai repede.
Inainte de a intra in "clasa" principala am fost pus in antecamera. Logic au mai trecut ceva minute pana cand mi-a venit randul. Insa minutele petrecute in liniste inainte de a intra in camera mortii sunt cele mai faine. Si pe deasupra se aude si o muzica in surdina si o poveste,Vrajotorul din Oz,soptita de o mamica cu o voce faina copilasul de numai 6 ani si pe nume Alexandru.Pacat ca nu a citit mai mult din poveste ca baietelul a fost chemat sa ii fie scos un dinte.
Baietel ce s-a dovedit extrem de vorbaret.Taicasu nu vorbise deloc pana la varsta de 3 ani se mamica se mira cui ii seamana.Alex era foarte mandru de dintele scos care fusese pus intr-o cutiuta in forma de dinte.Si care dinte il va pune alaturi de smocul de par de la botez si de buric.Yap.Nu e greseala de tipar.
Tot Alex mi-a aratat cum functioneaza cele doua butoane care dau apa proasta.Cel din stanga in pahar iar celalat in chiuveta unde scuipi.Pana la urma era invers dar a apasat prea tare pe unu si a inceput sa curga apa pe alaturi mai ceva ca Niagara.Logic Alex nu si-a recunoscut vina si a dat vina pe mine cand a venit mamica si a vazut ditamai baltoaca.Logic cum fac de obicei mi-am laut vina asupra mea. Deci daca vi s-a intammplat ceva rau in ultima vreme stiti pe cine sa dati vina.Si nu glumesc. Eu sunt vinovat pentru toate.
Alexandru desi are 6 ani nu se mai duce la gradinita pentru ca e prea multa galagie si mama nu l-a mai dus. Alex ajunge acasa cu autozbul 143 si sta in zona lacului Plumbuita si sincer am uitat adresa exacta ca mi-a spus-o. Inclusiv numarul apartamentului si parola de la calculator care de fapt nu e unul adevarat dar care poate face 160 de chestii. Parola este 123456 iar de cele 160 de chestii nu prea are timp de ele. La final mi-a aratat un telefon-carte de jucarie si mi-a comunicat ca e fericit. Am crezut ca se referea la cadoul de 3 milioane ( 2 de la bunica si 1 de la mama) pe care o sa ii fie cumparat in februarie. Insa era fericit pentru ca am citit povestioara de pe telefonul jucarie. Alexandru nu intreaba varsta adultilor insa de obicei intreaba ce varsta au copilasi de seama cu el. Spuneam de bunica cu cadoul, care bani 2 milioane sunt din pensia ei, bunica ce e doar una. Ca cealalta a murit in 2007.Si pe desupra vocea mea seama cu a unui personaj din cartile lui. Insa nu si-a putut aminti daca era bun sau rau. La final a plecat zicand ca s-a plictisit si ca trebuie sa vobeasca cu alta persoana. Nici nou ca stiu ca sunt o persoana plictisitoare care mai mult asculta decat vorbeste:).

Aaa.. v-am spus ca Alex e foarte vorbaret?

Comments

  1. in loc sa povestesti cat de terifiat erai ca urma sa intri la dentist, sa te macelaresca, ai preferat sa ne zici povestea asta cu si despre kinderu' din antencamera...
    da, inteleg strategia, probabil c-as fi adoptat-o si io daca eram in locu-ti :D

    ReplyDelete
  2. @Mircea:Pai cam asa a fost dar inca nu s-au inventat cuvinte pentru a putea descrie teama din antecamera:).

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts