Camera mortii

Povestea incepe in vremuri de mult apuse..Niciodata nu vom uita prima intalnire cu denstitul.Sau mai bine spus dentista ca nu stiu cum se face ca majoritatea sunt denstiste si pe deasupra si frumoase.
Motivul logic o durere de maseau ingrozitoare.Primul verdic fu la fel de dur ca o melodie Rammstein.Trebuie scoasa.Dar cum sa strici bunatate de masea si poate sa ruinez viitorul unui tanar ce urma sa scrie istorie?Asa ca s-a renuntat la prima denstista si s-a ajuns la a doua.Tot dentista logic.
Insa de unde vine toata teama fata de o fiita totusi umana si frumoasape deasupra?
Nu cred ca ati vazut vreo fata bucuroasa iesind din camera mortii.Numai lacrimi,ochi tristi si obrajori plin de sange.Noo.. cum sa nu te temi chiar inainte de a intra intr-o camera ce pe deasupra degaja si un miros neplacut si de care nu poti scapa cateva zile.
Si nu esti singurul care spera ca programul doctoritei se termina si ai scapat pe ziua respectiva de durere si spaima.Ceilati copilasi de langa tine au chiar o fata mai speriata decat a ta.Si de intrebi?Oare ce se intampla dupa aceea usa de toata lumea iese mai degraba moarta decat vie?
Aceasta prima experienta a durat 3 luni de zile.Maseaua trebuia neaparat salvata.Si in loc sa ma joc frumos sotron sau castel in fata blocului stateam cu orele la dentist ca deh simteam o placere emorma sa am parte de durere zi de zi.Si contra cost bineinteles.
Drumul spre dentist care se afla din cate in amintesc in interiorul Scolii nr 2 trecea pe langa o biserica.Si cred ca nu eram singurul ce intra sa aprinda o lumanare sau sa se inchine de fiecare data in drum spre camera mortii.Dorintele puteau sa fie de la un cutremur de 8 grade ca sa se daramne scoala si cabinetul doctoritei pana o dorinta de a te lovi o masina ca oricum durerea era mai mica.Nu stiu cum se facea ca in acea perioada ori nu prea exista anestezic ori dentista era atat de sadica incat trebuia sa se hraneasca cu durerea altora.
Nu stiu daca va puteti imagina cum sa intre un ac de vreo 50 de centrimetri si ala miscandu-se in dorinta lui arzatoare de a omora un nerv care oricum se lasa extrem de greu ucis.Dar totusi nu acesta a fost primul meu Auu la dentist.Primul a fost in momentul in care s-a aprins lumina care ajuta la o mai buna vizibilitate a gurii.Si numai chef de munca mai avea dentista.si se pare ca am fost prima persoana ce a zis Auu chiar inainte sa fie atins:)).
Logic maseaua a fost salvata.Si a trait multi ani fericiti.Gresit!!!
La Peles intr-o zi frumoasa in timp ce chiuleam de la scoala,voit, alaturi de elevii maicamii mi-a cazut coronita pusa.Si dusa a fost.Ca am decis ca nu are rost sa ma chinui sa imi mai pun alta.Si acu am o gaura de toata frumusetea.
A venit si a 3 dentista.care a cam reparat cam tot ce facuse aterioara cei drept dupa ceva anisori.
Inainte de a pleca in Barcelona am zis ca imi pun la punct dantura ca sa nu am parte de surprize.Da am avut alte surprize in schimb.Cam tot ce facuse a 3 densista nu prea era bun facut.Asa ca vreo un salariu juma a fost dat iara la a 4 dentista.
Toate bune si frumoase timp de 3 ani.Insa zilele trecute o durere si ceva sange a inceput sa isi faca prezenta langa o masea.Logic una reparata!!!
Ceea ce nu inteleg eu este de ce tot ne chinuim toata viata sa ne reparam dintii si ne chinuim cand oricum pe la 60 de ani o sa ne cada toti dintii si vom purta placa. Eu propun sa purtam placa de mici.Si de ce in miile astea de ani nu am eveluat deloc in privinta dintilor.Ce inseamna evolutia in cazul lor: fara dinti si hranindu-ne prin tuburi.Fara durere so fara bani irositi degeaba pe dentiste.Frumoase...

Comments

  1. Sa stii ca dintii nu cad, asa din senin, la 60 ani. Unii dintre ei trebe scosi si ioi! numa' gandul la asa ceva ma ingrozeste. Si io cam evit dentistii de ceva vreme. Bad memories!

    ReplyDelete
  2. @Irinuta:Atunci nu ne mai ramane decat sa asteptam un accident nuclear ca de la atata radiatie o sa ne cada dintii instantaneu!Yupi!!!

    ReplyDelete
  3. Anonymous1/19/2009

    Lucky me :) Am fost la dentist o singura data. Si doar pentru un detartraj. Numai mirosul sa-l simt cand trec prin fata unui cabinet si nu-mi mai trebuie. daca aud si freza.. e clar.

    Apropo, ce joc e ala "castel"? la mine in fata blocului nu se juca. sau poate nu se chema asa...

    ReplyDelete
  4. @Irina:O singura data.?!!.da ce ai mancat cand ai fost micuta mey?!

    Trebuia sa lovesti de la distanta cu o minge niste caramizi ce trebuia daramate.Echipa adversa trebuia sa le puna la loc insa fara sa fie atinsi de catre minge trimisa de cealalta echipa.Cam asta in mare ca nu mai stiu exact regurile.

    ReplyDelete
  5. 9 pietre ii ziceam noi prin moldova-mi natala.

    mircea

    ReplyDelete
  6. nu citisem post-ul tau kikane, comentasem doar comenturile voastre ;))...ca sa zic asa...
    referitor la ce-am citit mai sus, nu pot spun decat ca te compatimesc si-mi dau seama ca ai avut o viata plina de griji, angoase si stres...sper din toata inima sa fi trecut peste problema iar daca totusi mai persista, sa stii ca-ti suntem cu totii aproape :D
    hai sa traiesti! fara durere :D

    ReplyDelete
  7. @Mircea:Pai nici nu ma asteptam la vreun cuvant elevat din partea moldovenilor.Noroc cu noi vrancenii:)).

    Noo..durerea o sa ma tina o saptamana dar sper sa fiu in forma maxima pentru marea iesire din Ciucas...

    ReplyDelete
  8. Anonymous1/26/2009

    Ai ales dentistele gresite de fiecare data si probabil si cam tarziu, dupa ce maseaua deja sangera si te durea. Fa-ti controale regulat, iti spun din proprie experienta ca am inca slava Domnului toti dintii ;) Bine, a avut si mama partea ei de merit ...
    gabi

    ReplyDelete
  9. @Gabi:Hmm..tarziu in niciun caz ca de mic copil ma tot duc regulat la dentist.Cu probleme bineinteles. Pai mama ta are tot meritul pentru dintisorii tai. Ar trebui sa ii fii recunoscatoare tot restul vietii. Iar dentistele din pacate nu le-am ales eu asa ca am pe cine sa dau vina:)).

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts