Despre cutremure

Ce poate fi mai gingas si placut decat un cutremur? In afara de o bere nefiltrata cam mai nimic. Nu inteleg de ce suntem o natie de speriati. La cea mai mica zgaltiala suntem cacati pe noi.
Nacut si crescut in Focsani, unde cutremurele se nasc mai usor ca printr-o cezariana, niciodata nu mi-a fost frica de acest fenomen natural si inevitabil pentru zona respectiva. Sigur fiind o zona seismica am fost invatati de mici cum sa ne protejam in caz de The BIG One. Prima regula este si cea mai grea de facut. Sa stai pe loc. Ca oricum indiferent la ce etaj va aflati sansele de a muri cresc cu fiecare pas facut.
In al doilea rand trebuie sa va ascundeti sub o masa ceva ca sa va protejati de ceea ce ar putea sa cada de sus.
Daca locuiti la bloc trebuie sa stiti din prima zi in care v-ati mutat in apartament unde este grinda cea mai rezistenta. Ducandu-va sub aceasta grinda in timpul unui cutremur e posibil sa fie lucrul cel mai inteligent facut de voi in viata aceasta.
5.3? Cutremur mare? Eu i-am dat 5.5 in timp ce se zgaltaia. Inca 0.2 grade si il nimeream. Ce e mai putin de 6 grade nici nu merita osteneala de a te ridica din pat. La ultimul cutremur maricel din Focsani m-am intors pe partea cealata. Cine la pus sa se intample duminica dimineata?! Imi stricase somnul de frumusete.
Peste 6 grade pe scare Richter cutremurele incep sa devina interesante si extrem de placute pentru fundulet. Dar nu asa de palpitant.
La 7 poate incepe sa imi tresara inima un picut. Da sper sa am popcornul facut si cutia de bere langa mine sa asist la un adevarat show.
Noo acu sper sa nu ratez unul de 8 ca asta inseamna ca am trait degeaba..e fain sa traiesti istoria..

Comments

  1. Alexandra4/29/2009

    Daca tu te asezi sub o masa ca sa te feresti de ceea ce pica de sus, atunci e grava treaba pentru ca s-ar putea sa mori primul :d No offence, dar e mare greseala sfatul asta... O sa incerc sa fac sa ajunga la tine un email in sensul asta ;)

    ReplyDelete
  2. @Alexandra: Pai eu cam tot la fel spuneam..ca trebuie sa te adaposteti langa un obiect solid ca s a te feresti de ce vine de sus.

    ReplyDelete
  3. si de unde stii tu ca e asa usoara o cezariana?????

    ReplyDelete
  4. @Alina: Din surse sigure:).

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts