Sfaturi

De ieri ma mai urmareste o agentie de turism pe twitter.Dupa cei de la Accent Travel vad ca si cei de la Travela au cont pe acesta platforma Web 2.0. Un lucru imbucarator pentru agentiile de turism.Sunt la inceput in ceea ce priveste Web.2. acu sa vedem cum vor continua.Dar lasam discutia aceasta pe alta data.
Cei de la Travela au pus si de un concurs.Sfaturi pentru un concediu reusit si cu un premiu interesant.

Din punctul meu de vedere a unei persoane ce a lucrat in acest domeniu cele mai importante ar fi cele de alegere a excursie.Ce...cand.... si cu cine.....



1.
Apelati la o agentie de turism.Toata lumea are impresia ca daca isi face rezervarile pe cont propriu (cazare,avion etc) il va consta mult mai ieftin.Raspuns gresit.Cel putin in ceea ce priveste pachetele (avion+cazare) sau excurisiile de tip charter.Preturile sunt negociate la nivel de grup si sunt cu siguranta mai mici.
Agentii de turism ar trebui sa stie si sa ofere detalii in ceea ce priveste hotelul si toate serviciile incluse.Insa din lipsa de timp multi nu prea mai au timp sa informeze corect turistii.Asta e alta discutie.

2.
Daca totusi doriti sa va faceti rezervarile pe cont propriu macar apelati la agentii de turism online mari sau la situri credibile.Insa facand acest lucru in cazul in care serviciile gasite la destinatie nu sunt cele promise nu aveti pe cine sa dati in judecata sau la cine sa faceti o plangere.Sunteti pe cont propriu.Doar a fost decizia voastra sa va pierdeti timp cautand oferte peste oferte pe net.

3.
Cautati detalii si comentarii ale altor turisti cazati in locatia aleasa de dumneavoastra.Situri precum tripadvisor.com sau booking.com sunt pline de comentarii atat negative cat si pozitive.Si sunt reale sa stiti.Cam 95%.

Cautare placuta.

Comments

  1. Eu, care am calatorit prin cateva locusoare la viata mea, nu neg intelepciunea unei agentii de turism dar sincer pe cont propriu intotdeauna mi-a iesit muuuult mai ieftin. O duminica placuta!

    ReplyDelete
  2. Anonymous8/24/2008

    Corect. Si mie. Numai ca agentia nu poate da cazare oriunde, mai asigura diverse alte transferuri...la care se mai adauga si comisionul. De exemplu, pe mine ma costa cam 3000 euro (cazare si transport) ma plimb prin Australia 3 saptamani. Acelasi circuit la agentie (nu spun care) e aproape 6000. numai ca eu stau la hostel, ei la 3-4 stele. Eu ma transfer cu "RATB-ul", ei cu autocarul. Si tot asa. Se presupune ca cine are sa dea 6000 euro are pretentii.

    ReplyDelete
  3. @Laura:Eu spuneam in general de pachete sau charter ca ies mult mai ieftin.Daca iti ei doar hotel sau hostel si avion low cost bineinteles ca iti iese mult mai ieftin.
    @Irina:Doar sti ca comisionul agentie nu este chiar asa de mare (15-20% max).
    Stai un pic..Australia!?!!!!Ce cum cand..si de ce spui chiar acu?!!Cat te costa zoborul ca eu vreau sa ma duc la anu pe acolo.:)

    ReplyDelete
  4. @Laura:Mersi..o dupa-amiaza de final de weekend excelenta:).

    ReplyDelete
  5. Anonymous8/24/2008

    Pai da.. La sfarsit de octombrie. 3 saptamani. dar biletele de avion sunt scumpe. E scump cel care te duce si te aduce. Buc-Melbourne-Buc - 1400 euro. daca nu ai el putin 4000 euro disponibili, poate si mai mult, nu prea merita deranjul. cum am zis, cel putin 3000 doar transport si cazare. 3 saptamani. coasta de est a australiei si noua zeelanda. a fost asa, deodata. sper sa-mi iasa bine.

    ReplyDelete
  6. Anonymous8/25/2008

    Sorinache, sper ca nu te superi, o sa ii adresez cateva intrebari Irinei, pe care nu o cunosc, dar avand in vedere ca va vizita Aussie, se cere :)

    doar 3 saptamani? ... o sa fie un tur de forta. cat stai in australia si cat in NZ? in australia cred ca cea mai ieftina optiune este sa stai in YHA. se gasesc mai peste tot si raportul calitate - pret e foarte ok. :)Sper sa iti iasa excursia si daca ajungi in Canberra poate iti da Sorin nr meu de telefon si iti pot arata orasul.
    Cheers,
    Mada

    ReplyDelete
  7. @Mada:Pai nu toata lumea e la Master si nu isi permite sa stea cu lunile prin concediu:)).Pai si eu cand o sa vin intr-o vizita la tine tot 3 saptamani o sa stau.In NZ o sa stea doar o zi din cate stiu eu.
    O sa ii dau numarul tau de mobil dar sa nu ma faci de ras:))..

    Pupici uracioaso..

    ReplyDelete
  8. Anonymous8/25/2008

    :)) oh, uracios esti tu!!! ... in plus, cand te-am facut eu de ras?... :D
    Asa, acum pune mana si lucreaza la nenorocita aia de dizertatie...
    Pupic

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts