Noche Buena

Ce chestie,am ajuns sa scriu aceasta "scrisoare"catre mos chiar in seara in care ar trebui sa ajunga pe la noi toti.Sper sa termin de scris pana cand se termina cele 5 melodii cu Christmas din playlistul meu.Sincer mi se pare ca am cam putine;las ca ma revansez la anul.
Si uite-ma si la primul Craciun departe de o buna parte din familie si de prieteni.Mi-am petrecut Craciun in aceasi locatie timp de 24 de ani;la tara la bunici ( cei din partea mamei sa fiu mai concis).Si in fiecare am era la fel.La inceput cand eram mici bucurosi ca vine mosul,mereu timp de ani buni cu aceiasi poezie (Un pitic atat de mic in cazul meu).Stiu ca nu se potrivea cu momentul,dar era cea mai scurta poezie si cred ca singura pe care am reusit sa o memorez in scurta mea viata literara.
Cu mici momente de colindator pe la 10-14 ani,cei drept fara mari succese ca altfel mi-am fi petrecut acum Craciunul in Dubai.Apropo Berdi vad ca tu ai colindat ceva pe la tineretea ta:)).
Si cu aceleasi momente an de an timp de 24 de ani, la rand cum spuneam.Incepusem sa ma plictisesc si nu asteptam Cracinul cu interes deosebit an de an.Doar ca uitasem ce inseamna de fapt Cracinul.Nu inseamna cumparaturi,cadou sau Mos Craciun,Gerila.Santa Claus,Papa Noel sau cum s-o numi el.Inseamna sa fi alaturi de familie si prieteni si sa depanezi amintirile frumoase de peste an.
Uite ca a trebuit sa vin aci si sa imi petrec al 25 Craciun departe de amintiri.
Veneam cu metroul in drum spre casa in noaptea de ajuns.Pentri ora noua era destul de gol;si ceea ce ma frapat cel mai tare erau persoanele ce calatoreau la acea ora.Majoritatea covarsitoare erau imigranti,majoritatea singuri sau cu cate un membru din familie.Anterior vazusem un sondaj la televizor in care se arata ca peste 70 % din spanioli isi petrec Craciunul in familie.Anul asta ma numar printre cei 30%.La anu nu cred,dar niciodata nu se stie.In cazul meu se stie dupa cum o sa vedeti intr-un post viitor ( intitulat 2012).
Nu o sa postez in seara de ajun ca nici vecinu nu isi petrecere Cracinul acu;se pare ca el face parte din cei 70%.

Feliz Navidades!!!!

Comments

  1. Lasa ca nu-i chiar asa de rau. Craciun Fericit (oricum a fost el, macar nu ai fost chiar singur). Si uite, acum iti citesc si eu prostiile de pe blog.

    Priveste inainte si nu te agata de trecut. :)

    ReplyDelete
  2. A,nu a zis nimeni ca a fost rau;daca nu ar fi venit fratemiu ar fi fost poate mai naspa.
    Pai cine se agata de trecut?Eu in nici un caz;doar relatam anumite momente interesante si de neuitat din trecut..
    Asa deci..eu scriu prosti:))bine Cristi!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts