Prima carte

Sincer ar trebui sa imi fie un pic de rusine in momentul in care scriu aceste randuri.Ieri in drumul cel de zi cu zi inspre munca am reusit sa termin prima carte.Unde e partea cu rusinea?Prima carte citita intr-un interval de un an jumatate.Primita de ziua meu,cartea,cei drept cu o intarziere de vreo saptamana,am reusit sa o citesc cam in 35 de zile.Ce vreti!Nu am prins in fiecare zi loc la metrou iara seara nici prin cele mai frumoase vise nu gasesti in coltisor liber in metrou.!Stilul beletristic in care este scrisa cartea, O baba comunista de Dan Lungu, este stilul meu preferat.Proababil m-a citit persoana care mi-a oferit careta cadou.Sau poate nu.

Nu sunt in masura sa fac un review ca nu sunt de meserie critic literar.Insa cateva comentarii pot sa facSincer cartea se poate citi in cel mult 2-3 ore.Insa eu am batut probabil un record.Pentru cei care nu au prins nicio secunda de comunism cartea li se poate parea una comica.Celor ca mine ce au prins cativa ani dar fara amintiri murdare poate tragico-comica.Iar cei care au dus in spate o viata plina de mizerie,neplaceri vor citi cartea cu teama.Si se vor regasi in toate paragrafele din carte.Insa sunt multi care inca regreta perioada comunista.Raspunsul e simplu.Doreai putin aveai putin.Acum doresti multe dar primesti si mai putin.Totul depinde din ce unghi privesti si cat iti doresti.

Un paragraf ce mi-a atras atentia a fost "Cati oameni fericiti ar fi trebuit sa fie in jurul tau ca sa ai si tu dreptul sa fii fericita?!

Dimeata am vrut sa recitesc Castelul de Kafka dar nu am avut timp sa caut cartea asa ca am luat prima carte ce mi-a aparut in fata ochilor somnorosi.Arta conversatiei de Iulia Vulpulescu.De obicei imi dau seama dupa 5-10 pagini daca imi place stilul autorului si daca voi termina aceea carte.Inceputul e promitator.Singura problema ar fi ca se citeste mult mai greu decat O baba comunista.Iar in rimtul preconizat estimez ca o voi termina la Paste.Si nu glumessc.Insa sper sa o termin in maxim o luna.

Comments

  1. Anonymous11/29/2008

    "Arta conversatiei" nu e scrisa de de Ileana Vulpescu? Eu parca asa stiam.
    In fine, mie mi-a placut foarte mult si este una dintre cartile pe care le-am "furat" din biblioteca alor mei si am adus-o aici la Bucuresti pentru a o reciti de cate ori am chef.
    Eu am simtit-o altfel probabil pentru ca sunt femeie (si cartea este povestita din dpdv al uneia). Mie mi-a placut stilul direct al autoarei.

    ReplyDelete
  2. @Ciupercutza:Da e vorba de Ileana nu de Iulia si de Vulpescu nu Vulpulescu.Scuze.
    Hmm..atuncea voi incerca sa privesc cartea tot din punctul de vedere al unei femei.Nu o sa fie greu ca dimineata in metrou nu stiu cine sunt,atat de somnoros ma simt.

    ReplyDelete
  3. da..o super carte...chiar daca o sa-ti ia ceva mai mult, ;-)merita citita...

    ReplyDelete
  4. Hmmm... o adaug pe lista :)

    ReplyDelete
  5. @Roxa:Am incredere in gusturile Ciupercutze asa ca o poti adauga pe lista fara nicio problema.

    ReplyDelete
  6. Anonymous11/30/2008

    eu nu citesc cam deloc carti

    ReplyDelete
  7. @Andrei:Ai 17 ani nu?Nu e timpul pierdut..Prima data e mereu cel mai greu...:).

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts