Proverb

Colegul meu de apartament din perioada Calella,neamtul George,imi spuse un proverb german la plecare.Din pacate nu il mai stiu ad literam .In viata te intalnesti cu aceeasi persoana de 2 ori.Bineinteles excludem persoanele cu care ne vedem zi de zi.Se referea la persoanele pe care le vedem in viata trecator in.George intra in aceasta categorie.Vom vedea cand ne vom revedea a 2 oara.Si sper ca proverbul sa fie adevarat ca sa am ocazia de a o revedea pe australianca Natali.
Saptamana aceasta proverbul s-a adeverit de 2 ori.In drum spre casa zaresc un fost turist in autobuz.Bineinteles ca ma recunoaste si ne salutam de la distanta.Dehh.Bucurestiul e oras micut de doar vreo 2 milioane de locuitori.Cu 2 saptamani inainte am vazut-o pe sotia lui dar eram in intarziere in drum spre o bere.Insa am impresia ca nu va fi ultima ocazie.
In drum spre OCS dau pe trecere in cartier la mine de un fost profesor de la facultate.Era ora 10 seara.Am crezut ca nu o sa ne mai revedem decat dupa alti 4 ani.Nici 24 de ore nu a trecut ca a doua zi de dimineata in drum spre birou cu vreo 3 minute intarziere ne intalnim pe aceiasi trecere de semanfor.De obicei merge cu masina dar zilele acestea s-a hotarat sa ia metroul.Si sta in zona cu mine de ceva timp.Si tocmai acu ne-am intalnit.
Insa povestea continua.Ce ma frapat a fost faptul ca inca ma stia dupa nume.Inclusiv cel de familie.Am ramas putin masca.Totusi trecusera aproape 4 ani.Ma intreb de ce:)?
Momentul jenant a fost cand nu imi aminteam numele unui profesor iar el a spus ca probabil nici nu mai stiam cum il cheama pe el.Adevarat.Nici macar numele mic.Nici macar ce a predat.Daca mi-a fost profesor sau doar am avut tangente cu el il practica sau pe holurile facultatii.O fi semn al imbatranirii?Nu cred.

Comments

  1. si cu ce profesor te-ai intalnit? sunt curioasa...

    ReplyDelete
  2. @Alina:Ar trebui sa o intrebi pe Andra:).Stefan Iordache cel de meteorologie.Dar mi-am amintit ce preda dupa vreo 3 zile si dupa o discutie cu Ciuc.

    ReplyDelete
  3. OOO...buzoian de-al meu. hehehe! ca sa zic asa, nici nu mai stiam ca traieste...:-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts