Mi facultat


Juma spaniola juma catalana, ca sa nu suparam pe nimeni de pe aicea.

Cu sigurata v-ati intrebat ce imi veni sa fac un master afara si de ce tocmai acesta.Pai mi s-a parut cam inutil sa fac unul in Romania-scuze daca lezez pe cineva-si a fost un vis de al meu de vreo 3-4 ani cred.Dar sincer nu regret nici un moment ca am luat aceasta decizie,deoarece cu siguranta nu as fi invatat in Romania lucrurile pe care le invat acum;si cel mai important de la oameni destul de importanti si realizati in diferite sectoare.Ps:Inca o data multam Alina(se recunoaste ea),pentru ca mi-ai dat acesta informatie despre acest master.
Acu cum am gasit acest master care are o de numire mai lunga , si sa fac o traducere cat mai adecvata ar suna asa:Master Oficial in Managmentul Strategic al companiilor turistice-Specializarea E-Tourism:Strategii de Marketing si Comercializare on-line.Mai pe scurt si mai simplu cum sa vanda o agentie de turism pe internet.

Ca sa raspund la mai multe intrebari, cursuri am doar luni.miercuri si joi, toate seara de la 6 la 9, lucru ce imi permite sa fac multe alte lucruri pe aci.

Materiile sunt foarte diferite si variante de la Marketing,Analiza Pietei (Cata sa stii ca imi place ceea ce faci tu pe la firma),si sincer foarte multe chestii ce sunt interesante si ce pot fi puse in aplicare in Romania.Sincer am lucrat doi ani de zile la 2 agentii chiar maricele de pe la noi.Dar dupa primele 2-3 saptamani de curs,ceea ce am invatat pe aci, nu am intalnit si sincer nu cred ca vreo agentie face asa ceva;sunt lucruri care daca sunt puse in practica ar fi o inovatie pe piata turistica din Romania.si nu ma dau mare.Cred ca, daca ma voi intoarce acasa dupa terminarea acestui Master voi fi in stare sa pun si in aplicare si cu rezultate notabile:)).

Proiectul final va consta dintr-un Business Plan pe care trebuie sa il facem,punand in aplicare tot ce invatam pe aci.Va fi putin greu dar cred ca ideea pe care o am e una buna.

Ce mai imi place la acest master e ca prin martie vom avea si o activitate outdoor, un teambulding in Pirinei..de abia astept..mai mult Pirineii:)).

In ceea ce priveste colegii ,sunt foarte de treaba si comunicativi.Marea majoritate sunt din America de Sud(Jumatate-Argentina,Brazilia,Peru,Venezuela),Panama,un sfert catalani si catalance, si restu Europeni-Croatia,Italia,Franta,Belgia si un Libanez..

Unde invat eu se numeste Cett, daca vrei mai multe detalii:www.cett.es.Si sa nu mai vorbim de tot ce inseamna sali,biblioteca si dotari de exceptie si cum am mai zis profesori si oameneni de la care chiar inveti ceva nou.

Uff cam atat cred.daca imi mai vine ceva in mine mai updatez..

Pentru mai multe detalii : www.cett.es

Si revin maine cu acel ghid despre Barcelona..destul de solicitat..

Comments

  1. Anonymous11/13/2007

    ai crezut, chiar doar pentru un moment, ca vreo agentie de pe la noi (nu dau nume) face ceva din ce va invata pe voi acolo...
    poate ii luminezi tu, dar oamenii nu prea sunt deschisi p'aci

    roxana

    ReplyDelete
  2. Nu stiu,ca inca nu am lucrat la toate agentiile din Romania,dar sincer nu prea cred pentru ca acest Master e facut pe "structura" turismului din Spania,care este la un al nivel.

    ReplyDelete
  3. Anonymous11/14/2007

    Ca sa faci masterul asta e neaparat nevoie sa vorbesti spaniola? din site-ul ala al tau nu reiese.
    Cat platesti? Bursa... ceva?

    Irina

    ReplyDelete
  4. Anonymous11/14/2007

    Daca vrei sa intelegi ceva,da.Masterul e in spaniola si fiind un master destinat nu doar catalanilor se vorbeste doar in spaniola.La alte facultati-UB sau UAB,risci sa ti se predea si in catalana,limba care iti ia ceva luni sa o inveti.

    Nope..fara bursa..dar in loc sa investec intr-o masina second hand am investit in mine un an.In ceea ce priveste cheltuielile,acu cred ca te duce la 400 Euro/luna,chirie,intretinere,mancare si transport.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts